Adverteren op LinkedIn in 10 stappen

adverteren op linkedin social media advertising

Adverteren op LinkedIn in 10 stappen

LinkedIn is een sociaal platform dat zich richt op zakelijk netwerken. Naast het bieden van een online cv en de mogelijkheid om te verbinden met interessante mensen, is LinkedIn ook steeds aantrekkelijker geworden voor adverteerders. Het platform biedt namelijk interessante targetingmogelijkheden die je nergens anders vindt. In deze blog leggen we in 10 stappen uit hoe je slim kunt adverteren op LinkedIn!

Stap 1: Start met Campaign Manager

Om te beginnen met adverteren op LinkedIn, log je in via Campaign Manager. Dit is de plek waar je je advertenties kunt opzetten, beheren en optimaliseren. Als je nieuw bent bij Campaign Manager, kun je eenvoudig een account aanmaken door in te loggen via je eigen LinkedIn-account en te klikken op “Advertise / Adverteren”.

adverteren op linkedin

Stap 2: Campagnegroep aanmaken

In je dashboard kun je een campagnegroep aanmaken. Geef je campagnes een duidelijke naam en structuur, zodat je overzicht houdt als je meerdere campagnes hebt lopen. Je kunt ook een maximumbudget instellen om ervoor te zorgen dat je nooit meer uitgeeft dan je wilt.

Stap 3: Een campagne opzetten

Vervolgens kun je een campagne opzetten binnen je campagnegroep. Stel de doelstelling, doelgroep(en) en het advertentieformat in. Je kunt verschillende campagnes opzetten om te testen en te analyseren. Bijvoorbeeld een videocampagne, een campagne met foto’s of een remarketingcampagne.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken

Stap 4: Doelstellingen kiezen

Bepaal je doelstelling voor de LinkedIn-campagne. Ga je voor naamsbekendheid, het genereren van leads of directe conversies? Het is belangrijk om je campagnes in te richten volgens de klantreis, waarbij je eerst naamsbekendheid opbouwt, potentiële klanten interesseert en vervolgens als lead probeert binnen te halen.

Stap 5: Doelgroep bepalen

Kies je ideale doelgroep zo specifiek mogelijk. Je kunt onder andere targeten op functie, bedrijfstak, vaardigheden en interesses. Maak je doelgroep specifiek, zodat je advertenties aansprekend zijn voor de juiste mensen.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken

Stap 6: Advertentieformaat kiezen

LinkedIn biedt verschillende advertentieformaten, zoals enkele afbeeldingen, carrousels, video’s en tekstadvertenties. Kies het formaat dat het beste past bij je doelstelling en boodschap.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken

Stap 7: Plaatsing van je advertenties

Je kunt ervoor kiezen om je advertenties alleen op LinkedIn weer te geven, of ook op websites en apps die zijn aangesloten bij het LinkedIn-netwerk. Je kunt bepaalde categorieën uitsluiten om de plaatsing van je advertenties te optimaliseren.

Stap 8: Budget en planning

Stel je dagbudget in en bepaal de planning van je campagne. Je kunt een maximumdagbudget instellen en ervoor kiezen om je campagne te laten lopen vanaf een bepaalde datum. Daarnaast kun je ook biedstrategieën instellen, zoals automatisch bieden of het handmatig instellen van een maximum CPC-bod of CPM-bod.

Stap 9: Conversie tracking

Om de effectiviteit van je campagnes te meten, is het belangrijk om conversie tracking in te stellen. Met behulp van de LinkedIn Pixel kun je het gedrag van bezoekers op je website volgen en zien welke advertenties conversies hebben opgeleverd. Dit helpt je bij het optimaliseren van je campagnes en het bereiken van je doelstellingen.

adverteren op linkedin

Stap 10: Je advertentie opzetten

Nu kun je je advertenties daadwerkelijk gaan maken. Geef je advertentie een duidelijke naam en upload de benodigde afbeeldingen, video’s of tekst. Zorg ervoor dat je advertentie aansprekend is en de juiste call-to-action bevat. Controleer alle instellingen en klik op ‘Create’ om je advertentie te maken.

Zo ben je klaar om je advertenties op LinkedIn te lanceren! Het is altijd verstandig om te testen en te analyseren welke advertenties het beste presteren, zodat je je campagnes kunt optimaliseren. Heb je hulp nodig bij het analyseren, testen en optimaliseren van je LinkedIn Ads? Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Veel Gestelde Vragen

1. Hoeveel kost adverteren op LinkedIn?

De kosten van adverteren op LinkedIn variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de doelgroep, concurrentie en de instellingen van je campagne. Je kunt een dagbudget instellen en betalen op basis van kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM).

2. Welke targetingopties zijn er beschikbaar op LinkedIn?

LinkedIn biedt diverse targetingopties, waaronder functie, bedrijfstak, vaardigheden, interesses en demografische gegevens. Je kunt je doelgroep specifiek afbakenen om ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste mensen.

3. Hoe kan ik de resultaten van mijn LinkedIn campagnes meten?

Om de resultaten van je LinkedIn campagnes te meten, kun je gebruikmaken van conversie tracking met de LinkedIn Pixel. Hiermee kun je het gedrag van bezoekers op je website volgen en zien welke advertenties hebben bijgedragen aan conversies. Zo krijg je inzicht in de effectiviteit van je campagnes.

4. Kan ik LinkedIn Ads uitbesteden?

Ja, als je geen tijd of expertise hebt om zelf je LinkedIn Ads campagnes te beheren, kun je ervoor kiezen om dit uit te besteden. Wij  kunnen je helpen bij het opzetten, optimaliseren en analyseren van de campagnes.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h