Je bedrijfsweergave aanpassen via Apple Business Connect

Apple kaart Maps en SEO

Bedrijfsweergave aanpassen via Apple Business Connect

Met Apple Business Connect heeft Apple de tegenhanger van Google Business ontwikkeld. Hiermee beheer je je info voor Apple Kaarten en meer. Zeer interessant voor bedrijven die hun lokale SEO willen verbeteren.

Apple introduceert een gratis tool waarmee bedrijven de informaties kunnen aanpassen die wordt getoond in de app Apple Maps (ook wel Kaarten genoemd). In wordt in Apple Maps reeds aangegeven waar de bedrijven zich precies bevinden. Nu kunnen bedrijven er zelf voor kiezen wat gebruikers van Apple Maps te zien krijgen als ze hun locatie aantikken.

Met Apple Business Connect kunnen klanten je bedrijf makkelijk vinden in de navigatie app van Apple Maps. Bepaal zelf welke bedrijfsinformatie klanten te zien krijgen. Maak een plaatskaart aan die overal ter wereld voor iedereen beschikbaar is in ingebouwde apps op Apple devices incl. route­beschrijving, contact­gegevens en ingebouwde acties.

Een woordvoerder bij Apple, zegt dat Business Connect ontworpen is om “gebruikers wereldwijd de meest accurate informatie te bieden over plekken waar ze kunnen eten, shoppen, of naartoe kunnen reizen”.

Ondernemers kunnen dankzij de nieuwe tool klanten rechtstreeks bereiken en bepalen hoe hun bedrijf er in Apple Maps uitziet. Ook voor de apps Berichten, Wallet en Siri zijn de gegevens van Business Connect bruikbaar, zodat de identiteit overal consistent is.

Business Connect maakt het mogelijk om verschillende foto’s en logo’s aan je profiel toe te voegen. Daarnaast zullen de profielen meer uitgebreide functies krijgen.

Zo wordt het voor gebruikers mogelijk om vanuit de app eten te bestellen of een plekje in een restaurant te reserveren. Bedrijven kunnen dan weer bepaalde aanbiedingen ingeven om meer bezoekers te krijgen.

Dit werkt via de nieuwe feature ‘Showcase’, welke de komende maanden wereldwijd beschikbaar zal komen binnen de app. Tot die tijd is de functie enkel te gebruiken in de Verenigde Staten.

Aanmelden bij Business Connect

Om Apple Business Connect te kunnen gebruiken kun je je aanmelden bij de website met je Apple ID. Na de verificatie kun je jouw locatie(s) claimen, waarna je kunt beginnen met het bijwerken van de informatie.

Business Connect is voornamelijk ontworpen met oog voor kleine ondernemers. Zij krijgen nu dezelfde mogelijkheid om hun online aanwezigheid te personaliseren als grote, internationale namen.

Grote ondernemingen met meerdere locaties kunnen meerdere profielen aanmaken. Een API maakt het mogelijk om meerdere locaties te claimen via een lijstbeheersysteem.

bedrijfsweergave aanpassen in apple maps
apple maps

Functies die later worden toegevoegd bron: Apple

Voordelen Apple Maps app

Privacy blijft een heet hangijzer en hierbij heeft Apple een voordeel. In de regel kunnen we stellen dat Apple meer aandacht aan privacy besteedt dan Google. De meeste gegevens, navigatie en routebeschrijvingen van Kaarten staan op je apparaat, niet in de cloud. Bovendien verwijst de kaartinformatie die je opzoekt niet naar je Apple ID.

Nadelen Apple Maps app

Google Maps kent wereldwijd veel meer gebruikers dan Apple Maps – maar liefst meer dan 1 miljard ten opzichten van tientallen miljoenen. Daarom is de realtime data die Google gebruikt voor gegevens in haar app is een stuk groter en accurater. Kleinere winkels, realtime files en nagenoeg onvindbare dorpjes in het binnenland van Frankrijk? Google Maps is meestal nauwkeuriger en sneller.

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h