Beste WordPress Cache plug-ins voor 2020 op een rij

Beste Wordpress Cache plug-ins

Beste WordPress Cache plug-ins voor 2020 op een rij

Wil je dat je website sneller wordt? Een cache plug-in zorgt ervoor dat je website veel sneller geladen wordt.

Bezoekers van jouw website verwachten dat je website binnen drie seconde geladen is. Geen wonder dat Google nog steeds veel waarde toekent aan de factor snelheid bij het bepalen van je positie in de zoekresultaten. Hoe hoger de paginasnelheid, hoe hoger je verschijnt en hoe mee organisch verkeer je kunt verwachten.

Waarom heb ik een cache plug-in nodig?

Een cache plug-in maakt statische HTML pagina’s van je website en slaat deze op je server op.

Iedere keer dat een bezoeker je website probeert te openen, zorgt de cache plug-in ervoor dat de lichtere HTML versie getoond wordt in plaats van de WordPress PHP scripts die in vergelijking veel zwaarder zijn. Hierdoor zorgt de cache plug-in ervoor dat je website veel sneller laadt en presteert.

Laten we eens kijken naar de beste WordPress plug-ins die er nu verkrijgbaar zijn.

1.      WP Rocket

WP Rocket is een populaire betaalde cache plug-in voor WordPress. Vooral het gemak waarmee je WP Rocket kunt configureren, onderscheidt deze plug-in van zijn concurrenten. Zodra je hem eenmaal hebt geactiveerd, zal de pagina cache automatisch plaats vinden.

Andere voordelen van WP Rocket zijn:

  • Verbeteren van de indexering van je pagina
  • Verkleinen van HTML, Javascript en CSS bestanden om de laadtijd van de pagina te verbeteren
  • “Lazy loading” wordt ingeschakeld. Dit betekent dat afbeeldingen pas geladen worden als ze zichtbaar moeten zijn in de browser.
  • Bevat talrijke aanknopingspunten waarmee de ontwikkelaar het aantal eigenschappen kan uitbreiden.

Prijs: Betaald $49.

2.      WP Super cache

Dit is een andere, even populaire cache plug-in van WordPress met inmiddels meer dan een miljoen installaties. De plug-in wordt onderhouden door Automattic, hetzelfde team dat achter WordPress.com zit.

Met WP Super Cache kun je statische HTML bestanden maken van je dynamische WordPress blog. Na het uitvoeren van de pittige WordPress PHP scripts op je site, zorgt WP Super Cache ervoor dat de website bezoekers de statische HTML pagina’s te zien krijgen.

WP Super cache laat bestanden op drie verschillende wijze zien:

  • Eenvoudig: deze methode wordt aanbevolen voor bestandsopslag omdat je geen PHP bestanden hoeft te maken en ook het .htaccess bestand niet hoeft te configureren.
  • Expert: Dit is de snelste methode om opgeslagen HTML bestanden aan bezoekers te presenteren, maar hiervoor moet je wel je .htaccess bestanden wijzigen.
  • WP Super Caching: Deze cache methode kun je gebruiken voor terugkerende bezoekers (degene die op je website inloggen, commentaar achterlaten etc.). Deze is het meest flexibel, maar wel iets langzamer in vergelijking met de andere twee manieren.

Prijs: Gratis

3.      W3 Total cache

Met meer dan een miljoen gebruikers, is W3 total CACHE één van de populairste plug-ins voor WordPress. Het verbetert de prestaties van je server door elk aspect van je website te cachen en bovendien levert het netwerk integratie voor het afleveren van content.

Deze plug-in wordt door tal van gerenommeerde bedrijven gebruikt. Het maakt niet uit of je website op een hosting netwerk draait of op een eigen server, de plug-in zal goede diensten bewijzen bij het verhogen van de serverprestaties en het verlagen van de laadtijd van de webpagina’s. Op dit moment is het de enige plug-in die ontworpen is om bijna alle hostingsituaties te kunnen optimaliseren.

Het bevat eveneens ondersteuning voor Google accelerated Mobiel Pages (AMP) en Secure Socket Layer (SSL).

De ontwikkelaars stellen dat de plug-in zorgt voor 80% besparing op de bandbreedte door “minification” waarbij HTML, CSS, Javascript en feeds verkleind worden zonder dat het de prestaties beïnvloedt.

Prijs: Gratis.

4.      WP Fastest Cache

Dit is een eenvoudige plug-in met beperkte configuratie mogelijkheden. Net als de andere besproken cache plug-ins, maakt het statische HTML bestanden van je dynamische WordPress website.

Het verkleind HTML en CSS bestanden eveneens door minification. Emoji’s kunnen buiten werking gesteld worden. Ook zorgt het ervoor dat de browser pagina’s opslaat om de laadtijd te verkleinen bij terugkerende bezoekers. Verder combineert het vele CSS bestanden tot één om het aantal http rondjes te verkleinen.

De betaalde versie heeft nog een aantal extraatjes waarmee je de pagina snelheid verder kunt verhogen, zoals image optimalisatie, opschonen database, mobile caching en nog veel meer.

Heb je eenmaal de gratis versie geïnstalleerd, dan kun je de premium versie direct van je WordPress dashboard aankopen.

Prijs: Gratis als in betaalde versie verkrijgbaar. De prijs is verborgen op de website en wordt pas zichtbaar als je op de “koop” button klikt die in de gratis versie zit.

5.      Comet cache

Deze cache plug-in is vooral handig voor websites met geregistreerde gebruikers, omdat deze plug in ook bestanden kan opslaan bij ingelogde gebruikers, wat de andere plug-ins meestal niet kunnen.

Heb je een E-commerce website of iets met lidmaatschap abonnementen, dan is Comet cache de juiste plug-in.

De plug-in gebruikt browser caching met de Apache server, wat betekent dat je de pagina snelheid kunt verhogen door het vermijden van meerdere ‘rondjes’ tussen de server en de browser.

Je kunt ook alle opgeslagen bestanden presenteren vanaf het content delivery network (CDN) van jouw keuze. Het ondersteunt meerdere populaire CDN netwerken zoals CloudFront, Max CDN en meer.

Om te voorkomen dat er een nieuwe versie van de cache wordt gemaakt terwijl de server bezig is, monitort deze plug-in de activiteiten van de server en kan tijdelijk de cache activiteit uitgeschakeld worden.

De plug-in biedt tevens inzicht in de status van de opslag van je website.

Prijs: Gratis als in betaalde versie verkrijgbaar vanaf €39.

6.      Cache Enabler

Een lichtgewicht plug-in die een statisch HTML bestand maakt en dat laat zien aan je bezoekers. Je hoeft er bijna niets voor in te stellen en toch heeft het alle belangrijke eigenschappen die een cache plug-in zou moeten hebben.

Het mooiste van deze plug-in is nog wel dat Cache Enabler je voorziet van uitgebreide documentatie, wat bij de meeste gratis plug-ins nogal eens ontbreekt. Met mooie screenshots en video’s laat de documentatie je alle verschillende aspecten van WordPress caching zien.

Let op: Gebruik geen mobiel-specifieke thema’s of plug-ins die verschillende lay-outs tonen voor mobiel en desktop gebruikers samen met deze Cache enabler, omdat dan de cache wordt genegeerd en daarmee de plug-in nutteloos zou maken.

Prijs: Gratis

7.      Hyper cache

Deze cache is helemaal in PHP geschreven zodat hij zowel in goedkope hosting omgeving als in dure high-end servers gebruikt kan worden.

Het is eenvoudig om hyper cache te activeren omdat het met een aantal standaard waarden werkt.

Er zit een switch optie bij voor een mobiel thema, waardoor je in staat bent caching toe te passen zelfs wanneer je verschillende lay-outs gebruikt voor mobiele gebruikers en de desktop versie. Dat is natuurlijk handig wanneer je een responsief thema gebruikt op je website of wanneer je verschillende advertentie formaten nodig hebt voor verschillende apparaten.

Een andere uniek voordeel van Hyper Cache is de mogelijkheid om opgeslagen pagina’s te laten zien aan de auteurs van berichten en commentaren. Het omgekeerde is ook mogelijk, namelijk dat je dergelijke pagina’s uitschakelt voor deze gebruikers als je dat wilt.

De plug-in is bbPress ready, je kunt dus ok de cache inschakelen voor je bbPress forum pagina’s.

Prijs: Gratis

Welke plug-in ga je nu kiezen?

Het is duidelijk dat hier geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden.

Wil je een gratis plug-in. dan is W3 Total cache of WP super cache een goede keuze. Beide worden voortdurend geüpdatet en hebben miljoenen gebruikers.

Heb je een premium WordPress caching oplossing nodig die heel veel support biedt en makkelijk te installeren is, kies dan WP Rocket.

Hopelijk had je iets aan deze gids en weet je nu welke cache plug-in je wilt gaan gebruiken. Veel succes met het versnellen van je website!

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h