Click en collect

Start met verkopen tijdens de lockdown

Door de huidige lockdown worden klanten gedwongen om online te winkelen in plaats van fysieke winkels te bezoeken. Click en Collect is een vrij populaire methode om online aankopen te verwerken en de klant de bestelling in de winkel op te laten halen.

Wij zorgen er voor dat jij jouw producten online kunt zetten en dat jouw klanten een bestelling kunnen plaatsen. Je kunt er voor kiezen om deze bestelling door de klant af te laten halen in jouw winkel of om de bestelling thuis te laten bezorgen.

click and collect beginnen

Click en Collect shop laten maken?

We helpen je met plezier.

AANVRAGEN

Click en Collect shop starten

Stap 1:

Wij maken een e-commerce omgeving waar jij jouw producten online kunt laten zien. Wanneer je al een website hebt kan dit vaak al worden geïntegreerd in de eigen site. Heb je nog geen website? Dan maken we een koppeling vanaf jouw social media kanalen naar jouw eigen e-commerce omgeving. Compleet met jouw eigen logo en in je eigen huisstijl.

Stap 2:

We zetten alles voor je klaar. Heb je meerdere productgroepen dan maken we deze voor je aan. Verkoop je producten met verschillende kleuren en maten? Ook dat is geen probleem.

Stap 3:

Je kunt zelf eenvoudig al je producten online zetten. Dat kan door deze 1 voor 1 aan te maken maar dat kan ook door bijvoorbeeld een assortimentslijst te importeren. Weet je niet hoe dat moet? Geen probleem. We leggen het je graag uit.

Stap 4:

Nu alle producten online staan is het wel zo leuk om er productfoto’s bij te plaatsen. Zet je producten op de foto en koppel deze eenvoudig aan de producten.

Stap 5:

Als alle producten online staan richten we het bestelproces voor je in. Wil je de producten laten afhalen? Of laten bezorgen? Wil je jouw klanten online met iDeal laten betalen of bij jou in de winkel?

Hoe werkt Click en Collect?

  1. Een klant bestelt je producten via een website, bestelpagina of app. Vervolgens kiest de klant voor ‘ophalen’.
  2. Nadat de klant heeft betaald, krijgt deze een bevestigingsmail met ophaalinformatie. De bestelgegevens worden doorgestuurd naar het bedrijf die de bestelling klaarmaakt om op te halen.
  3. De klant komt het product zelf ophalen (meestal met betaalbewijs).

De ondernemer krijgt per email een melding wanneer er een bestelling wordt geplaatst zodat het product voor de klant klaargelegd kan worden. Verder is het belangrijk dat de klant snel en duidelijk te weten krijgt waar het product opgehaald moet worden, en wanneer.

Meer mogelijkheden

Bij Click en Collect moet de klant wel ergens op klikken. Maar, het is natuurlijk ook mogelijk om een bestelling op te nemen per telefoon of via Whatsapp. Zeker wanneer jouw doelgroep vooral bestaat uit oudere die niet altijd computer, tablet of smartphone hebben.

Klanten die je opbellen kan je natuurlijk altijd zelf vertellen hoe ze moeten betalen. Het is wel aan te raden om ergens online (website of social media) aan te geven welke producten je verkoopt, zodat klanten van te voren al kunnen bedenken wat ze willen bestellen. Ook daar kunnen wij je mee helpen.

Click en Collect shop laten maken?

We helpen je met plezier.

AANVRAGEN