De 6 beste SEO Tools voor jouw website

seo-tools

De 6 beste SEO Tools voor jouw website

We hebben de beste 6 SEO tools op een rijtje gezet die er voor zorgen dat jouw website nog hoger in de zoekresultaten verschijnt. Wil je helemaal het naadje van de kous weten, van zoekterm onderzoek tot zoek volumes, lees dan hierna wat je met elke van de tools kunt bereiken.

1.    Ahrefs voor backlinks en zoektermonderzoek

Ahrefs is de tank onder de SEO tools en biedt zo’n beetje alles wat je maar kan wensen op SEO gebied. Het draait allemaal om inzicht in wat je concurrenten doen en of sommige backlinks en zoektermen ook voor jouw onderneming mogelijk  relevant  zijn. Ook stelt het je in staat zoekwoorden en –termen te ontdekken waar de concurrentie nog geen voordeel mee behaalde.

ahrefs seo tools

Het dashboard van Ahrefs is heel overzichtelijk, met verschillende kleurtjes, grafieken  en metertjes waarmee je verschillende zaken kunt bijhouden die van belang zijn voor de ranking van je website. Zoals domeinen die naar jouw verwijzen, resultaten van organische zoekverkeer en betaalde zoektermen. Het is wel een beetje prijzig (vanaf $99 per maand per gebruiker), maar met een webshop of blog kan je dit geld makkelijk terugverdienen, want Ahrefs is wel één van de beste presterende SEO tools op het web.

Pluspunten:

 • Beste zoekterm onderzoek op de markt
 • Grootste backlink database van het web
 • Rank tracker waarmee je kunt zien hoe jouw website presteert ten opzichte van vergelijkbare bedrijven/ondernemingen.
 • Inspiratie voor content omdat je kan zoeken in onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf/branche
 • Vinden van websites die linken met de concurrentie, waarna je naar soortgelijke websites kunt linken
 • Laat mensen zien die gebruik maken van jouw merk op social media
 • Instellen van alerts om te checken of er backlinks verdwijnen of bijkomen. Ook handig om nieuwe zoektermen op het spoor te komen en nieuwe webvermeldingen.

2.    Accuranker SEO tool voor keywoord tracking

Accuranker is er op gespitst jouw SEO ranking bij te houden en ook de keywoorden die bijdragen aan een  boost van je positie in de zoekresultaten. Gelukkig is het ook wat goedkoper dan Ahrefs, maar doet dan ook niet precies hetzelfde. Ahrefs focust vooral op zoekterm onderzoek en backlinks. Met Accuranker kunnen we precies zien hoe onze contentmarketing het doet op de SERP’s.

seo tools accuranker

Accuranker kun je voor verschillende bedragen per maand inzetten, te beginnen bij $44,95 per maand voor maximaal 600 zoektermen. Je kunt de tool op een onbeperkt aantal domeinen gebruiken of uitsluitend inchecken bij één competitor. Naarmate je de tool breder inzet, betaal je meer. Accuranker houdt zowel Bing als Google bij, want het levert je zeer precieze, dagelijkse resultaten, gebaseerd op zoektermen of andere variabelen.

Pluspunten

 1. De tracking wordt dagelijks bijgehouden, maar je kunt ook handmatig je zoektermen verversen, zo vaak je maar wilt. De meeste andere tracking tools kennen dit niet.
 2. Je kunt bijhouden op het niveau van stad, land of postcode
 3. Mogelijkheid om terug te kijken zodat je zicht hebt op het bereiken van je doelen en de bijdragen van de afzonderlijke zoektermen hierin.
 4. Behalve tracking, vindt  er ook nog analyse plaats van elke zoekterm, zoals traffic potentieel, verkeer per zoekterm en zoekvolume.
 5. Geautomatiseerde verslaglegging waarbij je zelf kan bepalen waarvan je een rapportage wilt maken en dit in een template kan opslaan voor toekomstig gebruik.
 6. Rankings zowel voor mobiel, desktop als voor  lokaal zoekverkeer en -termen. 

3. SEMRush

Voor beginners is SEMRush ideaal. SEMRush heeft  een eenvoudige interface, maar is nog wel pittig geprijsd ( begint bij $99 per maand). Hiervoor krijg je wel een paar gratis overzichten van een aantal domein variabelen. Maar je zult wel eerst een account moeten maken, daarna merk je al snel dat er geld bij moet, om aan de slag te kunnen.

seo tools semrush

SEMrush richt zich op SEO, betaald zoekverkeer, social media en content. De technische SEO audit bevat de meeste informatie. De positie tracking werkt net als accuranker en is niet moeilijk om te begrijpen.

Het analytische onderdeel is de kracht van deze tool. Het maakt goed inzichtelijk hoe betaald verkeer zich verhoudt tot het organisch zoekverkeer.  Ook de advertentie strategie analyse kunnen we waarderen. Hiermee kun je een hoop meer mensen naar je site sturen, wanneer je eenmaal begrijpt hoe je Google ads op een meer strategische wijze kunt plaatsen.

Pluspunten

 1. Supereenvoudige interface voor de gemiddelde gebruiker
 2. Biedt alle SEO tools die je als klein tot middelgroot bedrijf nodig hebt
 3. Analyse van concurrentie is krachtig, en het zoektermonderzoek maakt zowel gebruik van je eigen websites als dat van concurrenten
 4. Super programma voor wanneer je meerdere klanten hebt voor wie  je rapportage wilt uitbrengen. De presentaties zien er professioneel uit en zijn eenvoudig te verzenden.

5.    KWfinder

KWfinder is een prettig geprijsde SEO tool. Vanaf slechts $29,08 per maand maak je gebruik van KWfinder. Dit is inclusief support voor zoekterm onderzoek, SERP analyse, bijhouden van je ranking positie en backlink analyse. De duurste versie kost $79,08 p.m. waarmee je vaker dingen kunt opzoeken en bijhouden. Er is ook een gratis account, maar dan mag je maar 5 keer per dag iets opzoeken. Leuk misschien voor een kleine blog maar niet voor een bedrijf, zelfs niet een heel kleintje.

seo tools kwfinder

KWfinder heeft een kleurrijke en overzichtelijke interface die zich makkelijk en intuïtief laat gebruiken. De eerst insteek zijn de zoekterm suggesties voor je website en deze worden meteen vergeleken met wat de concurrentie doet.

Pluspunten:

 • De strakste interface
 • Zeer nauwkeurige zoekvolumes, beter dan andere keyword planners en zoektools die momenteel voor handen zijn.
 • Gunstig geprijsd, en zelfs een gratis versie om even mee te stoeien
 • Keywoord moeilijkheidsgraad score ziet er logischer uit dan bij anderen en is prima voor degene die niet van plan zijn honderden zoektermen per dag te analyseren.

6. Google keyword planner

Wie niet veel geld wilt uitgeven aan SEO tools, maar toch wat planmatiger wil omgaan met SEO, die begint bij Google keyword planner. Veel online marketeers maken gebruik van dit programma om uit te zoeken voor welke zoektermen het lonend is om te gaan betalen.

google seo tools

Google keyword planner heeft een geweldige tool om zoekvolumes van lokaal verkeer mee te bepalen, daarmee is het voor kleine bedrijfjes een must om mee te werken. Je kunt ook targeten  op bepaalde demografische groepen, dus iedere webshop zou dit in zijn toolbox /gereedschapskist moeten hebben zitten.

Helaas zit er wel één maar aan vast: de resultaten zijn namelijk gebaseerd op gemiddelden en niet op werkelijke, harde cijfers. Toch kun je met gebruik van Google trends de juiste keywords vinden en deze dan vervolgens testen om te kijken hoe ze het in werkelijkheid doen. Echter, wanneer je meer accurate gegevens nodig hebt, dan adviseren we je een betaalde (premium) SEO tool te gebruiken.

Pluspunten

 • Handig om lokale bedrijfjes te ranken, vooral het geografische deel is super gaaf
 • Prima SEO plug-in voor WordPresss, zonder dat je iets hoeft te integreren, eenvoudige cross reference van data met andere tools
 • Google keyword planner is van de mensen van Google, oftewel een systeem dat precies op de hoogte is van de voorkeuren van de meest gebruikte zoekmachine
 • Helemaal gratis
 • Als je Google advertenties wilt gaan plaatsen met je zoektermen, dan kun je met deze tool een lijst van zoektermen uploaden waarmee het verloop van je campagnes voorspeld wordt.

Weet je nog niet welke SEO tool er voor jouw website geschikt is? Neem eens contact met ons op en maak een afspraak. Wij geven je graag advies op het gebied van online marketing. Maar we kunnen het ook voor je uitvoeren.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h