Een Facebookpagina ‘liken’ als je eigen Facebook bedrijvenpagina

facebookpagina liken als pagina

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je als bedrijfspagina een bericht of een andere bedrijfspagina kunt ‘liken’. Moet je dan ingelogd zijn als pagina of als jezelf? Er zijn meerdere mogelijkheden maar ik beperk me tot de manier die ik altijd zelf hanteer.

Op Facebook ben ik standaard ingelogd als persoon en niet als pagina. Boven in de Facebook werkbalk zie je dit door het zichtbaar zijn van je eigen (profiel)foto en naam.

Dit heeft voordelen boven het werken als bedrijfspagina zoals het bekijken van interesselijsten, werken in groepen, Facebook advertenties en nog veel meer. En toch kun je op deze manier ook berichten ‘liken’, reageren en pagina’s leuk vinden als een bedrijfspagina

Een bericht ‘liken’ of reageren als Facebook pagina

Wil je een update van een bedrijfspagina ‘liken’ als je eigen bedrijfspagina? Dit kan gelukkig gewoon terwijl je ingelogd bent als persoon op Facebook en wel als volgt:

Klik op je kleine profielfoto onder een update (die zie je alleen als je ook het beheer hebt over een pagina)

 

 

Selecteer uit de lijst van pagina’s de juiste bedrijfspagina. Je ziet zichtbaar dat je nu de update bekijkt als de pagina. Als je nu op Like of Reactie klikt doe je dit als je bedrijfspagina.

 

facebookpagina liken als pagina

Een andere bedrijfspagina ‘liken’ als je eigen bedrijfspagina

Wil je een bedrijfspagina ‘liken’ vanuit je eigen pagina om zichtbaar te zijn bij die andere pagina en om deze pagina terug te zien in het nieuwsoverzicht van je pagina moet je het volgende doen.

Ga naar het zoekvenster en zoek de pagina op die je leuk wilt vinden. Ga naar de pagina, klik op de 3 puntjes en klik op ‘Like als je pagina’. Als je meerdere pagina’s in beheer hebt krijg je een keuze met welke pagina je dit wilt gaan doen. Kies de pagina uit de lijst en klik op ‘opslaan’.

 

facebookpagina liken als pagina

Overzicht van pagina’s

Onderaan je pagina aan de linkerkant staat een overzicht van alle pagina’s die je als pagina leuk vindt. Via het pijltje kun je dit overzicht beheren.

Wil je meer weten m.b.t. Social Media marketing of heb je een vraag over dit artikel? Stel hem dan in het Facebook reactieveld onder deze post.

Reacties

reacties

Open chat
1
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?
Powered by

Send this to a friend