Foto’s op Instagram plaatsen vanaf pc

instagram foto's vanaf pc plaatsen

Hoe post je foto’s op Instagram vanaf een PC of Mac

Geüpdatet op 29-06-2020

Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Maar met deze manier die ik je ga uitleggen heb je geen (betaalde) software van derden nodig.

Wanneer je dit leest lijkt het misschien ingewikkeld. Maar dat is het zeker niet. Het geeft je de mogelijkheid om rechtstreeks van je PC of MAC op Instagram foto’s te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit (nog niet) werkt voor video’s en caroussels.

Om via de PC of MAC te posten op Instagram, zal je gebruik moeten maken van een goede internetbrowser (Chrome of Firefox werkt sowieso) met een ingebouwde tool die je toelaat om de mobiele versie van Instagram te bekijken in je browser.

Wanneer je deze manier gebruikt, kan je aan je browser meegeven dat je vanaf een mobiel apparaat aan het kijken bent en niet via desktop. Wanneer je dat doet, zal de Upload knop tevoorschijn komen en kan je op dezelfde manier als op je mobiele telefoon posten op Instagram.

Hoe werkt het plaatsen van foto’s op Instagram vanaf je PC of MAC?

  1. Start je browser op
  2. Ga naar de website van Instagram
  3. Meld je aan met jouw gegevens
  4. Klik met je rechtermuisknop in het scherm en selecteer Inspecteren (of CTRL+Shift+I)

instagram foto's vanaf pc plaatsen

Nu gaat er aan de rechterkant een venster open wat vaak gebruikt wordt door website developers. Standaard staat de browser ingesteld op desktop weergave, maar nu wil je dit veranderen naar mobiel. Om dit te doen klik je op het icoon met de tablet en mobiele telefoon (of CTRL+Shift+M).

instagram foto's vanaf pc plaatsen

De weergave is nu verandert van desktop naar mobiel. Nu wil je nog dat deze weergave ingesteld staat op een mobiel toestel. Klik bovenaan op RESPONSIVE en kies een geschikt toestel van de lijst. Ik kies meestal voor iPhone 6/7/8 Plus iOS11.

 

instagram foto's vanaf pc plaatsen

Het kan zijn dat de upload button voor afbeeldingen nog niet zichtbaar is.

Om deze te laten verschijnen klik je op VERVERSEN van je browser (of druk op F5). De upload button zou nu moeten verschijnen. En voilà, we hebben Instagram voor de gek gehouden 🙂

instagram foto's vanaf pc plaatsen

Door op de upload button te klikken, krijg je toegang tot je bestanden op je computer.

Van hier af aan zijn de stappen hetzelfde als op je mobiel. Je kan een omschrijving schrijven, andere gebruikers taggen, een locatie selecteren en hashtags toevoegen.

Als je post af hebt, klik je op SHARE en wordt je foto op je profiel geplaatst.

Foto door Lisa Fotios via Pexels

Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h