Gaat ChatGPT Google vervangen?

Gaat ChatGPT Google vervangen

Gaat ChatGPT Google vervangen?

Zou Microsoft met ChatGPT nu dan toch nog een bedreiging gaan worden voor Google?

ChatGPT is een chatbot’, een computerprogramma of robot waar u gesprekken mee kunt voeren. Het programma komt heel menselijk over en kan vragen beantwoorden, op een snellere manier dan u zou kunnen doen via Google.

Dit soort programma’s noemt men AI: artificial intelligence, ofwel kunstmatige intelligentie in het Nederlands. De chatbot ChatGPT is gemaakt door OpenAI, een bedrijf dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie.

Dat is ook bij Google niet onopgemerkt gebleven. Het heeft zelfs tot een ‘code-red’ situatie geleid, schrijft de The New York Times op basis van bronnen.

Google is bang dat ChatGPT de manier waarop mensen in de toekomst naar informatie zoeken flink gaat veranderen. En dat is bij Google tegen het verkeerde been.

Wat kan je met ChatGPT?

  1. Op school

Scholieren gebruiken de geavanceerde tekstgenerator ChatGPT voor allerlei huiswerkopdrachten, zonder dat docenten daardoorheen prikken. Het gaat om losse alinea’s en antwoorden op deelvragen, maar ook om complete verslagen, werkstukken en essays die aan ChatGPT worden ‘uitbesteed’. Scholieren gebruiken ChatGPT ook om spelfouten uit hun teksten te halen of om op ideeën te komen.

  1. Artikelen schrijven

Je kunt Chat GPT blogs voor jou laten schrijven. Daar komen niet zozeer kant-en-klare volwaardige artikelen uitrollen, maar het is zeker een manier om inspiratie voor goede content op te doen. Dat is goed voor jouw content marketing strategie. Wil je wél een AI die zo goed als kant-en-klare artikelen genereert, check dan eens deze Copymatic review.

  1. Vragen beantwoorden

Je kunt ChatGPT gebruiken om een chatbot te maken voor bijvoorbeeld jouw eigen website of webshop. Daarin kun je de veel gestelde vragen automatisch laten beantwoorden door een robot.

  1. Social media

Ik ken bedrijven die AI inzetten om content te creëren voor social media. Het is best makkelijk om aan te geven wat je wilt vertellen en zo geschikte posts te laten bedenken. Vergeet niet te redigeren!

  1. Helpen bij productkeuze

Je kunt ChatGPT relevante producten laten aanraden wanneer iemand iets in een webshop wil bestellen. De chatbot kan zien welke producten relevant zijn.

ChatGTP nog niet betrouwbaar

Vooralsnog is ChatGPT in de testfase. De chatrobot wordt nu losgelaten op het grote publiek, en aan de hand van die ervaringen zal ChatGPT verder worden verbeterd. Dat is ook te merken aan de kwaliteit van de teksten die de chatrobot schrijft.

ChatGPT kan geen antwoorden geven op recente gebeurtenissen of actualiteiten. Het kan niets anders dan tekst genereren uit informatie die het heeft gezien tijdens het trainingsproces met een beperking van informatie tot 2021.

Je kunt ChatGPT ook aardig voor de gek houden .
Je kunt ChatGPT ook aardig voor de gek houden .

 

Microsoft investeert miljarden in ChatGPT

Softwareconcern Microsoft investeert de komende jaren 10 miljard dollar (ruim 9,2 miljard euro) in het bedrijf achter het programma ChatGPT. Het gaat om OpenAI, dat het geld en de technische mogelijkheden van Microsoft nodig heeft om de enorme hoeveelheden data aan te kunnen.

Dat Google nu een geduchte concurrent erbij krijgt is goed nieuws. Als halve monopolist (zo kan je zoekmachine van Google inmiddels wel noemen met 90%+ van de Nederlandse zoekopdrachten) is het goed dat Google nu ‘wakker’ moet worden, wat onderaan de streep goed is voor de innovatie.

AI volop in opkomst

Er zijn ook andere AI die geheel zelfstandig kunst kunnen maken, op basis van menselijke instructies. Op de website waar je Dall-E vindt kan je dus tekst invoeren in een zoekbalk. Eigenlijk dus vergelijkbaar met Google, je moet de tekst alleen wel in het Engels invullen. Probeer het eens! 😊

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h