Google Ads introduceert AI zoekadvertenties

google-ads-campagne

Stel je voor dat je met één druk op de knop perfect passende advertenties kunt maken voor je doelgroep. Of dat je met slimme tools nieuwe klanten kunt ontdekken en prioriteit kunt geven aan de waardevolle relaties voor je bedrijf.

Google heeft onlangs nieuwe tools aangekondigd waarmee zoekadvertenties met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) kunnen worden verbeterd. In deze blogpost bespreken we wat je van deze nieuwe functies kunt verwachten.

Automatisch creëren van advertentie assets

Assets zijn de verschillende elementen die kunnen worden gebruikt in een advertentie, zoals afbeeldingen, koppen, beschrijvingen, enzovoort. Het automatisch creëren van advertentie-assets met behulp van Google’s AI betekent dat de tool deze elementen op een slimme manier kan combineren om de beste advertentie te creëren die past bij de unieke context van de advertentie.

Een van de meest geavanceerde nieuwe tools in Google Ads is het automatisch creëren van advertentie-assets met behulp van Google’s AI. Deze functie maakt gebruik van relevante creatieve assets om ervoor te zorgen dat de beste advertentie aan de juiste persoon op het juiste moment wordt geleverd.

Dit betekent dat je met één klik op de knop automatisch nieuwe advertenties kunt genereren die passen bij je doelgroep. Deze nieuwe functie is beschikbaar in het Engels voor alle adverteerders als een open beta en vroege gebruikers hebben al een stijging van 2% in conversies gezien tegen een vergelijkbare conversiekosten bij advertentiegroepen met responsieve zoekadvertenties.

Ontdekken van nieuwe klanten

Naast het automatisch creëren van advertenties, heeft Google een nieuwe functie uitgerold om het ontdekken van nieuwe klanten gemakkelijker te maken. Deze functie maakt gebruik van Smart Bidding en first-party data om een consistente stroom nieuwe klanten op te bouwen. Door het nieuwe doel voor klantacquisitie te combineren met biedstrategieën zoals Maximale conversiewaarde met een doel-ROAS, kunnen marketeers prioriteit geven aan en nieuwe klanten ontdekken die waardevoller zijn voor hun bedrijf.

Experimenteren met nieuwe functies

Als marketeer is het belangrijk om de nieuwe functies te gebruiken en te experimenteren met wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Of je nu automatisch gecreëerde advertenties gebruikt om jouw boodschap over te brengen aan je doelgroep, of slim biedt om nieuwe klanten te ontdekken, deze nieuwe tools kunnen jouw digitale marketingstrategie naar een hoger niveau tillen. Door te experimenteren met verschillende biedstrategieën en advertentie-assets kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf en jouw budget.

De voordelen van AI zoekadvertenties:

  • De nieuwe tools van Google bieden veel voordelen voor marketeers die op zoek zijn naar manieren om hun zoekadvertentieprestaties te verbeteren, zoals:
  • Meer efficiëntie en tijdsbesparing, omdat je met slechts enkele klikken nieuwe advertenties kunt maken en meer klanten kunt ontdekken.
  • Verbetering van de kwaliteit van de advertenties door gebruik te maken van relevante creatieve assets en de unieke context van de advertentie.
  • Meer inzicht in wat de doelgroep wil en waardeert door te experimenteren met de nieuwe functies.

De toekomst van digitale marketing

Met de introductie van AI zoekadvertenties zet Google Ads grote stappen in de richting van de toekomst van digitale marketing. Kunstmatige intelligentie zal naar verwachting een steeds grotere rol gaan spelen in de manier waarop bedrijven hun marketingstrategieën ontwikkelen en uitvoeren. AI kan bijvoorbeeld helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden gegevens en het identificeren van patronen en trends die anders moeilijk te detecteren zouden zijn. Bovendien kunnen AI-tools helpen bij het automatiseren van repetitieve taken en het verbeteren van de efficiëntie van marketingprocessen.

Conclusie

Met de nieuwe AI zoekadvertenties van Google is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om je doelgroep te bereiken en nieuwe klanten te vinden die waardevol zijn voor jouw bedrijf. De nieuwe functies bieden meer efficiëntie, tijdsbesparing en kwaliteit van de advertenties.

Bovendien kunnen marketeers door te experimenteren met de nieuwe tools meer inzicht krijgen in hun doelgroep en hun marketingstrategieën verbeteren. Kunstmatige intelligentie zal naar verwachting steeds belangrijker worden in de digitale marketingwereld en Google zet grote stappen in deze richting. Maak gebruik van deze nieuwe functies en ontdek wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h