Google Helpful Content Update

Google update helpful content

Google Helpful Content Update September 2023

Vorig jaar augustus 2022 kondigde Google de 1e Helpful Content Update aan. Nu ruim een jaar later kondigt Google de volgden Helpful Conten Update aan.

Het idee achter deze update is om originele, sterke, authentieke content gemaakt door én voor mensen beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Steeds meer websites maken content met als focus goed te ranken in de SERPs zonder echt een meerwaarde te bieden aan de bezoekers. Daar gaat met deze update hoogstwaarschijnlijk verandering in komen.

De focus van de Helpful Content Update

Het doel achter deze update is om originele, sterke, authentieke content die door en voor mensen is gemaakt, beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Het probleem dat Google probeert aan te pakken, is dat steeds meer websites content genereren met als enige focus het goed ranken in de SERPs, zonder echte meerwaarde te bieden aan de bezoekers.

Wat Is de Helpful Content Update?

De Helpful Content Update maakt deel uit van een groter project bij Google om meer diversiteit in de zoekresultaten te brengen. Google wil inhoud die een goede ervaring biedt aan lezers hoger laten ranken en content die puur voor zoekmachines is geschreven, devalueren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van individuele content, maar ook naar de algemene inhoud op je website.

Wat betekent dit voor jou?

Als je veel content van lage kwaliteit op je website hebt om te proberen hoog te ranken, dan kun je problemen verwachten. Websites die ‘spammy’ zijn en weinig waarde bieden aan bezoekers zullen waarschijnlijk hard getroffen worden. Sites die content hebben gemaakt met SEO in het achterhoofd, maar ook nuttige inhoud bieden, zullen naar verwachting minder sterk worden beïnvloed.

De Waarheid Over Rankings en Updates

Als mijn website na een Google-update in ranking stijgt, is dat geen bewijs dat mijn recente SEO inspanningen voor niets zijn geweest. Evenmin is een daling in de ranking een bewijs dat ik iets verkeerd heb gedaan. In feite bieden Google-updates meestal inzicht in wat Google waardeert in mijn website.

Luister niet naar de Naysayers

Het is gemakkelijk om te luisteren naar mensen die zeggen dat een verandering in de ranking alleen te wijten is aan een Google-update. Dat is echter een kortzichtige benadering. Deze updates zijn niet losgekoppeld van het SEO werk dat we doen. Ze vormen een onderdeel van onze algehele strategie en moeten als zodanig worden beschouwd.

Google Updates gebruiken als gids

Google-updates dienen meer als een soort gids dan als een definitief oordeel. Als mijn website daalt in ranking na een update, is dat een moment om te zitten en te evalueren wat beter kan. Als mijn website stijgt in ranking, is dat een teken dat ik op de goede weg ben en dat ik moet doorgaan met wat ik al deed.

Conclusie en advies

Google-updates zijn een hulpmiddel, een gids die je helpt te begrijpen wat Google meestal waardeert in websites. Ons advies op het gebied van SEO is altijd om hoogwaardige, unieke content te schrijven die echt een verschil maakt voor de bezoekers, en niet alleen voor zoekmachines.

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.
Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h