Google Helpful Content Update

Google update helpful content

 – Laatste update: 25-08-22 – Dit artikel wordt gedurende de uitrol van de update nog verder aangevuld.

Google Helpful Content Update

Afgelopen donderdag (18 Augustus 2022) kondigde Google aan de Helpful Content Update te gaan lanceren. Vandaag op donderdag 25 augustus heeft Google de Helpful Content Update uitgerold. Het idee achter deze update is om originele, sterke, authentieke content gemaakt door én voor mensen beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Steeds meer websites maken content met als focus goed te ranken in de SERPs zonder echt een meerwaarde te bieden aan de bezoekers. Daar gaat met deze update hoogstwaarschijnlijk verandering in komen.

Wat is de Google Helpful Content Update?

De Helpfull Content Update maakt deel uit van een groter project bij Google om meer diversiteit in de zoekresultaten te krijgen. Google omschrijft het als het ontdekken van meer originele, nuttige inhoud voor mensen, geschreven door mensen.

Google wil content hoger laten ranken die lezers een goede ervaring geeft en inhoud die alleen is geschreven voor de zoekmachines te devalueren. Hiervoor kijkt Google niet alleen naar de kwaliteit van een bepaald stuk inhoud op uw site om de waarde ervan te bepalen, maar ook naar wat je op de rest van je site doet.

Wat betekent dit voor jou?

Wanneer je veel content van lage kwaliteit hebt op je website om een ​​hoge ranking te krijgen zou je in de problemen kunnen komen.

  • Super spam-sites met weinig kwalitatieve content voor de bezoeker zouden sterk moeten worden getroffen.
  • Sites met content die voornamelijk is gemaakt met SEO in het achterhoofd en die ook nuttige inhoud heeft, zal worden beïnvloed, maar niet zo sterk.

Ons advies op het gebied van SEO is altijd om hoogwaardige, unieke content te schrijven die het verschil maakt voor echte websitebezoekers, niet alleen maar voor de zoekmachines.

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.
Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h