Google Mijn Bedrijf heet nu Google Bedrijfs Profiel

Google Mijn Bedrijf heet nu Google Bedrijfs Profiel

Google verandert de naam van Google Mijn Bedrijf naar Google Bedrijfs Profiel.

Vorig jaar kondigde Google al aan dat Google Mijn Bedrijf plaats gaat maken voor Google Bedrijfs Profiel. Inmiddels (vanaf 16-05-2022) is de naamswijziging ook in Nederland doorgevoerd.

De vermelding in Google blijft hetzelfde, maar de Google Mijn Bedrijfs app gaat verdwijnen. De verandering is niet enkel een nieuwe naam, maar ook vernieuwde functionaliteiten en meer gebruiksgemak.

Met de verdwijning van Google Mijn Bedrijf moedigt Google bedrijven aan om hun vermelding direct aan te passen in Google Search of Google Maps.

De nieuwe naam brengt ook nieuwe functionaliteiten met zich mee. Je kunt direct vanuit Google Search of Google Maps je bedrijfsprofiel claimen én verifiëren;

  • Vanuit Google Search kun je reageren op berichten van klanten wanneer ze contact met je opnemen via je Google Bedrijfs Profiel
  • In de USA kun je binnenkort ook de belgeschiedenis inzien.

Als je meerdere locaties voor je bedrijf beheert blijft je een interface zoals lijkend op de huidige interface gebruiken. De komende maanden kunnen er wijzigingen plaatsvinden in de Business Profile Manager.

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.
Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h