Google waarschuwt website eigenaren

webdesign, seo, online marketing, website laten maken

Google begint website eigenaren te waarschuwingen

Google is gestart met het waarschuwen van website eigenaren wanneer hun website niet mobiel vriendelijk is. De waarschuwing wordt in eerste instantie alleen weergegeven aan de eigenaar van de website. Tenminste indien de website bekend is bij Google.

Jennifer  heeft nog een oude website die (nog) niet mobiel vriendelijk (responsive) is, en ze meldde dat wanneer zij haar website in de mobiele zoekresultaten bekijkt, er de melding weergegeven wordt in de snippet waarin staat: “Je pagina is niet mobiel vriendelijk.” Het bericht zelf is een link naar de website van Google Google help welke gaat over het belang van een mobiele vriendelijk website.

Hier is wat Jennifer ziet als website eigenaar van een niet mobiel vriendelijke website:

waarschuwing-google-niet-responsive-website

Er is nog steeds niet zeker wanneer Google niet mobiel vriendelijke website uit de zoekresultaten gaat weren. Echter met dit nieuws kunnen we er van uitgaan dat dit steeds dichterbij komt.

Volgens Google analyst John Mueller is dit een experiment en hij heeft bevestigt dat dit is gedaan om te kijken of deze melding gaat helpen om website eigenaren er bewust van te maken dat zij hun websites snel mobiel geschikt moeten gaan maken.

We houden je op de hoogte!

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h