Is jouw website up to date?
Het klinkt misschien een beetje belerend, maar wanneer je een website hebt moet je er voor zorgen dat deze up to date is. En zeg eerlijk, dat schiet er meestal nog wel eens bij in.
Goed om hier aan het begin van dit nieuwe jaar eens aandacht aan te geven!
Nu denk ik dat ik wel zo’n 80 onderdelen kan verzinnen die je zou moeten controleren. Wees gerust, want die ga ik niet allemaal benoemen. Ik houd het hier bij de meest actuele onderdelen en de onderdelen waar ik het het vaakst mis zie gaan.
1. Copyright en jaartal
Op veel websites staat onderaan vaak een tekst zoals Copyright i.c.m. het jaar. bijvoorbeeld © Copyright – 2019. Best irritant want je moet er toch weer elk jaar even aan denken om dit aan te passen. Of niet?
Nee dus. Door een klein stukje code toe te voegen aan je website kan dit automatisch.
In je footer.php zoek je naar waar je tekst wordt getoond. Om het juiste jaartal weer te geven aan de hand van de tijd en datum instelling op de server, voeg je deze code toe:
© Copyright - <?php echo date("Y") ?>
Dit vertaalt zich naar © Copyright – 2020
2. Het BTW-ID
Alle eenmanszaken hebben een brief met een nieuw btw-identificatienummer ontvangen van de Belastingdienst.
Vanaf 1 januari 2020 ben je verplicht het nieuwe btw-identificatienummer te vermelden op je website. Op de website van de vind je precies wat je op jouw website moet melden.
3. HTTPS certificaat
Is er een veilige verbinding (https://) met een werkend SSL certificaat? En werkt deze nog op alle pagina’s?
4. LINKS
Werken alle linkjes nog die je op je website hebt staan? Kijk ook goed naar de interne links. Misschien heb je een pagina verwijderd of een andere naam gegeven. Dan werkt je link dus niet meer en krijgt je bezoekere een 404 melding. Een snelle manier tool om dit te controleren is de BROKEN LINK CHECKER van Ahrefs.
5. Modules en Plugins
Maak je gebruik van een CMS? Controleer dan of je de meeste recente versie gebruikt. Heb je dat niet dan heb je kans dat je beveiligingsupdates hebt gemist of dat sommige onderdelen op je website niet meer werken.
6. Contactformulier
Werkt je contactformulier nog? Zeker als je niet heel veel aanvragen krijgt via je website zou ik dit een nakijken. Het kan zo maar zin dat het niet meer werkt omdat je een update hebt gemist of je instellingen zijn gewijzigd.
Of krijg je juist veel te veel mail binnen zoals SPAM. Check dan even of je antispam functie ( reCaptcha of Honeypot ect…) nog wel werkt.
7.Google Maps
Vaak worden websites opgeleverd met een Google Maps kaartje waar de locatie van je bedrijf is te zien. De kans is aanwezig dat zo’n kaartje niet meer juist wordt getoond. Hoe je dat kunt oplossen heb ik eerder geschreven in dit blog.
Vind je bovenstaande punten lastig om uit te voeren? Stuur ons dan een mailtje. We helpen je graag!