Jouw bedrijf registreren bij Apple Maps

bedrijf-registreren-op-apple-maps

Jouw bedrijf registreren bij Apple Maps

Wil jij dat jouw klanten je online nóg beter kunnen vinden? Zorg er dan voor dat je naast je vermelding bij Google Maps, ook een Apple Maps vermelding claimt én optimaliseert. Wij leggen je hier uit waarom.

Op iPhones, iPads en Apple CarPlay is Apple de standaard kaartapp, niet Google. Drie op de vier gebruikers van iOS-apparaten gebruiken ook daadwerkelijk Apple Maps en niet Google Maps. En dit zijn belangrijke klanten voor jou!

Wanneer iemand op het internet zoekt naar een lokaal bedrijf op een iPhone of iPad, is het beste resultaat meestal afkomstig van Apple. Wanneer je Siri gebruikt om een ​​lokaal bedrijf te vinden, zijn de resultaten ook afkomstig van Apple Maps. En natuurlijk is er de Apple Maps-app zelf, die vaker op iOS-apparaten wordt gebruikt dan Google Maps. Claim dus jouw vermelding!

Je vermelding op Apple Maps claimen

Om je vermelding op Apple Maps te claimen, ga je naar Maps Connect

Dit is vergelijkbaar met Google Mijn Bedrijf, maar specifiek voor Apple. Zelfs als je je vermelding niet claimt, is het waarschijnlijk dat Apple er al één heeft aangemaakt voor jouw bedrijf.

Apple haalt jouw bedrijfsgegevens echter uit andere bronnen. Wil je er zeker van zijn dat de informatie over jouw bedrijf helemaal correct wordt vermeld? Dan is het echt van belang dat je je eigen vermelding claimt.

maps-connect

Om die vermelding te claimen, heb je een Apple ID nodig, dus als je die nog niet hebt, zul je die moeten aanmaken. Vervolgens kun je de stappen op het scherm volgen om jouw bedrijf te claimen of toe te voegen, wat doorgaans een telefonische verificatie inhoudt om ervoor te zorgen dat jij het bedrijf legitiem vertegenwoordigt.

Nadat je jouw bedrijf hebt geclaimd en wanneer je bent ingelogd, heb je inzicht in alle vermeldingen die je aan jouw Apple ID-account hebt gekoppeld.

Apple Maps beheren

De Apple Maps-interface is helaas niet zo ontwikkeld als Google Mijn Bedrijf en je kunt niet voor elk bedrijf meerdere beheerders hebben. Maar het is wel mogelijk om meerdere locaties aan één Apple ID te koppelen.

Hiervoor zul je jouw Apple Maps-vermeldingsinformatie moeten updaten. Nadat je jouw vermelding hebt geclaimd, zijn er slechts een paar opties. Je kunt je basis bedrijfsinformatie bewerken, waaronder bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, bedrijfscategorieën, openingstijden, website-URL en URL’s van sociale media.

En hoewel je wel je openingstijden kunt instellen, is er geen manier om speciale openingstijden of vakantie-uren in te stellen zoals dat mogelijk is op Google, Yelp of Bing.

Ook zul je zien dat je hier geen foto’s kunt beheren en dat er geen klantrecensies worden getoond.

Apple haalt die uit andere bronnen, zoals Yelp en TripAdvisor, dus om je Apple-vermelding volledig te optimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je eventuele vermeldingen daar ook in orde hebt.

connect-apple

Ontwikkeling Apple Maps

Apple is bezig zijn kaartenproduct volledig opnieuw op te bouwen. Het maakt gebruik van zogenaamde ‘first-party data’, verzameld van iPhones en een eigen wagenpark, uitgerust met sensoren en camera’s. Het doel van Apple is om de meest bruikbare en visueel rijke kaartapp op de markt te zijn.

Waarschijnlijk zal Apple ook Maps Connect aanzienlijk gaan upgraden en bedrijven helpen hun vermeldingen beter te beheren. Maar voor het zover is, blijft het belangrijk om voor jouw bedrijf de lokale vermelding te claimen en te optimaliseren met behulp van de bestaande Apple Maps Connect-tool.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
Google ads campgagne laten maken
Ja, ook wij gebruiken cookies. Daarmee zorgen we o.a. dat de website beter werkt, dat je social media links en video's kunt bekijken en dat we ons aanbod op jouw interesse kunnen afstemmen.
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h