Een bericht ‘liken’ of reageren met je Facebook pagina

blog webcare4all facebook

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je als bedrijfspagina een bericht of een andere bedrijfspagina kunt ‘liken’. Moet je dan ingelogd zijn als pagina of als jezelf? Er zijn meerdere mogelijkheden maar we leggen de meest eenvoudige manier hier aan je uit.

Op Facebook ben je standaard ingelogd als persoon en niet als pagina. Boven in de Facebook werkbalk zie je dit door het zichtbaar zijn van je eigen (profiel)foto en naam.

Een bericht ‘liken’ of reageren met je Facebook pagina

Wil je een bericht van een bedrijfspagina ‘liken’ als je eigen bedrijfspagina? Dit kan gelukkig gewoon terwijl je ingelogd bent als persoon op Facebook en wel als volgt:

Klik op je kleine profielfoto onder een update (die zie je alleen als je ook het beheer hebt over een pagina)

 

facebookpagina liken als bedrijvenpagina

 

Selecteer uit de lijst van pagina’s de juiste bedrijfspagina. Je ziet zichtbaar dat je nu de update bekijkt als de pagina. Als je nu op Like of Reactie klikt doe je dit als je bedrijfspagina.

 

kies de juiste facebookpagina

Een andere bedrijfspagina ‘liken’ als je eigen bedrijfspagina

Wil je een bedrijfspagina ‘liken’ vanuit je eigen pagina om zichtbaar te zijn bij die andere pagina en om deze pagina terug te zien in het nieuwsoverzicht van je pagina moet je het volgende doen.

Ga naar het zoekvenster en zoek de pagina op die je leuk wilt vinden. Ga naar de pagina, klik op de 3 puntjes en klik op ‘Like als je pagina’. Als je meerdere pagina’s in beheer hebt krijg je een keuze met welke pagina je dit wilt gaan doen. Kies de pagina uit de lijst en klik op ‘opslaan’.

 

facebookpagina liken als pagina

Overzicht van pagina’s

Onderaan je pagina aan de linkerkant staat een overzicht van alle pagina’s die je als pagina leuk vindt. Via het pijltje kun je dit overzicht beheren.

Wil je meer weten over Social Media Marketing of heb je een vraag over dit artikel? Stuur me een bericht.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h