Problemen na update Woocommerce 3.0

problemen-update-woocommerce-3

Update Woocommerce 3.0

UPDATE! 06-04-2017
Inmiddels zijn veel problemen gemeld door webwinkels na de update van Woocommerce 3.0. Zorg dat je een back-up hebt gemaakt voordat je gaat updaten!

Wanneer je een webshop hebt en gebruik maakt van WordPress is de kans groot dat je gebruik maakt van Woocommerce. Sinds gisteren is er een grote update beschikbaar voor Woocommerce.

De wijzigingen in de update  bevinden zich voornamelijk op technisch vlak. En dat betekent dat plugin die gekoppeld zijn aan WooCommerce, zoals bijvoorbeeld een plugin van je betaalprovider, geschikt gemaakt moeten worden voor de nieuwe versie. De technische wijzigingen kunnen daarnaast ook van invloed zijn op je WordPress thema. Het is dus een zware update, waarvan ik je met klem adviseer om hem eerst te testen in een testomgeving.

Technische wijzigingen in WooCommerce

Veel aanpassingen zijn dus niet direct zichtbaar. De belangrijkste wijziging is de wijze waarop er wordt om gegaan met data objecten. Voor ontwikkelaars die meer willen weten: dit artikel vertelt je alles over de nieuwe CRUD classes.

Daarnaast introduceert WooCommerce 3.0 een nieuwe vorm van ‘logging’. Hiermee kunnen ontwikkelaars gebeurtenissen vast leggen, zodat er in geval van problemen achterhaald kan worden wat er precies is gebeurd. Ook dit vereist uiteraard code wijzigingen om het te kunnen benutten. Meer informatie over het nieuwe logging systeem vind je hier.

Tenslotte is ook de performance van WooCommerce verbeterd en dat is geen overbodige luxe. Wil je alle details weten over WooCommerce 3.0? Lees dan hier verder.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h