Gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Wil je een gebruiker toevoegen aan Google Search Console maar weet je niet hoe dit moet? We leggen het je in 4 stappen uit.

Stap 1. Inloggen op Google Search Console

Ga naar https://www.google.com/webmasters/tools/ en log in met je Google account. Je ziet dan de domeinnamen die je geregistreerd hebt bij Google Search Console.

stap1 google search console

Nadat je ingelogd bent zie een scherm zoals bovenstaand. Scroll, indien relevant, naar de website waartoe je ons Google Search Console toegang wilt verlenen.

Stap 2. Property beherenstap2 google search console

Wanneer je de juiste website gekozen hebt kan je rechts kiezen voor “Property beheren”. Wanneer je dit menu openklapt door te klikken volgen twee keuzes, zoals te zien op de afbeelding aan de rechterkant van deze tekst. Kies hier voor “Gebruikers toevoegen of verwijderen”.

Stap 3. Nieuwe gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Heb je gekozen voor “Gebruikers toevoegen of verwijderen”, dan volgt een grote rode knop met daarin “NIEUWE GEBRUIKER TOEVOEGEN”, zoals ook te zien is in onderstaande afbeelding. Klik op deze knop.

4. E-mailadres en rechten bepalen.

Geef je Webcare4all toegang tot je Google Search Console? Voeg dan “support@www.webcare4all.nl” toe aan de gebruikers. Vervolgens kan je opgeven welke rechten je toekent aan de gebruiker. Je kunt hierbij kiezen voor Beperkt en Volledig. Bij Volledige toegang kunnen wij zaken zelf aanpassen of toevoegen, zoals een sitemap toevoegen, opgeloste crawlfouten weghalen, etc., Onze voorkeur heeft volledige toegang.

stap3 google search console

Nadat je “support@webcare4all.nl” toegevoegd hebt aan de gebruikers en de rechten hebt toegekend kies je voor de blauwe knop “Toevoegen”. Je hebt ons nu toegang gegeven tot Google Search Console.