Gebruiker toevoegen aan WordPress

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker is eenvoudig in WordPress. In dit artikel laten we je zien hoe je een nieuwe WordPress gebruiker kunt toevoegen.

Opmerking: wees voorzichtig bij het maken van een nieuwe WordPress beheerder, omdat deze dan volledige toegang tot jouw website heeft. Je moet alleen een nieuwe beheerder maken als een vertrouwde webontwikkelaar erom vraagt.
wordpress beheerder of gebruiker toevoegen
WordPress beheerder of gebruiker toevoegen

1. Log in op uw WordPress Dashboard > Gebruikers > Nieuw toevoegen
2. Voer de gebruikersnaam in voor de nieuwe beheerder/gebruiker
3. Voer het e-mailadres van de gebruiker/beheerder in
4. Voer de voornaam in
5. Voer de achternaam in
6. Voer een website in (optioneel)
7. Wijzig het wachtwoord (optioneel)
8. Stuur de nieuwe beheerder een e-mail (optioneel)
9. Wijzig de rol in gebruiker of beheerder.
10. Klik op de knop Nieuwe gebruiker toevoegen.

Dat is het! Nadat je deze stappen hebt doorlopen, kan de nieuwe beheerder/gebruiker inloggen op jouw website. Je ziet de nieuwe beheerder/gebruiker in de lijst met gebruikers op jouw WordPress website.