IP-adres uitsluiten in Google Analytics

De kans is groot dat je Google Analytics gebruikt als analysesoftware voor je website. Wanneer je ook daadwerkelijk wat met die data wilt gaan doen, moet je website statistieken natuurlijk wel betrouwbaar zijn. Bezoeken aan de website door jou en je collega’s vertroebelen je beeld en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing!

1. IP-adres achterhalen

In Google Analytics is het mogelijk om jouw IP-adres uit de data te filteren. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om eerst te achterhalen wat je IP-adres is.

Wat is mijn IP adres?

Elke internetgebruiker heeft een IP-adres. Dit is als het ware een postadres waardoor de websites die je bezoekt, weten waar ze hun informatie naartoe moeten zenden. Zonder IP-adres zou je dus niet kunnen internetten.

Hier onder vind je jouw IP-adres:

Jouw informatie

2. IP-adres uitsluiten in Google Analytics

IP-adres bekend? Mooi, dan kunnen nu alle eigen bezoeken naar jouw website uitgesloten worden.

Voordat we hiermee beginnen moet je eerst inloggen op Google Analytics. Controleer voor de zekerheid of je op het gewenste Analytics account bent ingelogd.

Links onderaan de pagina kan er gekozen worden voor ‘beheerder’. Klik op het tandwiel om naar de desbetreffende pagina te gaan. Op de beheerderspagina staan drie kolommen:

  1. Account
  2. Property
  3. Weergave

Klik vervolgens in de eerste kolom op het onderdeel Alle filters.

IP adres uitsluiten in Google Analytics

Klik vervolgens op de rode knop met de tekst Filter toevoegen.  Geef de filter een passende naam. Nu moeten de overgebleven opties ingesteld worden.

Kies bij filtertype voor Vooraf gedefinieerd. Klik daarna op Filtertype selecteren en kies voor Uitsluiten. Klik daarna op Bron of bestemming selecteren en kies voor ‘verkeer van de IP-adressen’.

Vervolgens klik je op Expressie selecteren en selecteer de gewenste optie. Nu kan je IP-adres ingevoerd worden. Als laatste selecteer je bij het tekstvak Filter toepassen op weergaven de gewenste optie en klik je op toevoegen.

IP adres uitsluiten in Google Analytics-2