Wat u moet weten over de uitrol van Windows 10

Is windows 10 de toekomst

Vandaag lanceert Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Wat verandert er ten opzichte van Windows 8? En is jouw computer geschikt? Zes vragen en antwoorden.

1. Wat merk je als je Windows 10 installeert?
In Windows 10 zal zowel de startknop als het startmenu terugkeren en lanceert Microsoft de functie Task View. Met die functie kunnen gebruikers makkelijker van programma wisselen.

Windows 8 kreeg veel kritiek op de tegels en die worden nu dan ook minder prominent. Microsoft introduceert ook een nieuwe browser. Internet Explorer maakt plaats voor Edge. Het spelletje Solitaire komt terug, maar hartenjagen verdwijnt.

2. We gaan van Windows 7 en 8 gelijk naar 10. Hoe zit het met Windows 9?
Die is er nooit geweest en die komt er ook niet. Het gaat onmiddellijk van 8 naar 10. Eerder zei Joris Jan van Microsoft dat het getal 10 duidelijker aangeeft dat het hier om een belangrijke upgrade gaat.
3. En komt er dan over een jaar weer Windows 11?
Microsoft geeft aan dat de methode zoals we die kennen vanaf Windows 3.1, ten einde is. Er worden geen nieuwe versies uitgebracht die je na een paar jaar weer moet kopen. Windows 10 is dus de allerlaatste versie. In de toekomst kunnen die automatisch en gratis geüpdatet worden.

4. Is Windows 10 gratis?
Het is gratis, maar niet voor iedereen. Bestaande klanten die nog een redelijk recente versie van hun Windows op hun computer hebben draaien, kunnen het eerste jaar gratis updaten naar de nieuwe versie. Microsoft wil zo de drempel naar een nieuwer en veiliger besturingssyteem weghalen.

Voor Microsoft is het de eerste keer dat een upgrade gratis is. Het bedrijf zal vooral gaan verdienen aan de producten die ze via het nieuwe besturingssysteem gaan verkopen. Denk dan aan de Microsoft OneDrive en straks de Microsoft Store. Daarnaast gelooft het bedrijf ook dat als mensen de laatste en meest nieuwe versie zien, ze ook sneller geneigd zijn om andere producten van het bedrijf aan te schaffen.

5. Hoe weet ik of mijn computer geschikt is?
Als je computer op Windows 7 of 8.1 draait, heb je inmiddels via Windows Update een officiële uitnodiging ontvangen via een Windows10-icoontje in je taakbalk. Zakelijke gebruikers krijgen de melding niet.

Als je de melding wél hebt gehad, dan kun je tijdens de installatie checken of je computer geschikt is. Als je Windows 10 uiteindelijk gaat installeren, krijg je namelijk eerst nog een waarschuwing. Dan wordt gekeken naar programma’s die mogelijk niet goed werken op het nieuwe besturingssysteem, zodat je de installatie kunt uitstellen.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
Google ads campgagne laten maken
Open chat
1
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee helpen?
Send this to a friend