Welke soort webhosting Linux of Windows?

point of view

Graag willen wij u uitleggen wat de verschillen zijn tussen Linux hosting en Windows hosting. De keuze van het juiste hostingpakket is belangrijk voor de werking van uw website. Dit omdat er een aantal belangrijke verschillen zijn tussen Linux en Windows. Op grond van veelgestelde vragen helpen we misverstanden uit de wereld en krijgt u een beter inzicht in de verschillen.

Ik heb een Windows PC en nu ?

Dit maakt niet uit. De keuze Linux of Windows heeft geen invloed op het besturingsysteem wat u op uw bedrijf of thuis pc heeft draaien. Ons server park kent twee besturingsystemen, Linux en Windows. Hieronder kunt u verder lezen of u uw website op een Linux of Windows server moet plaatsen. Het maakt dus niet uit welk besturingsysteem uw eigen pc heeft.

Is Linux veiliger dan Windows?

Volgens verschillende vakbladen is Windows minder stabiel dan Linux. Onze mening hierover is echter anders.Webcare4all gebruikt als platform SATserver. Dit platform is zo ingericht dat zowel Linux als Windows stabiel draaien. De meeste websites worden gehackt door het gebruik van verouderde gratis scripten zoals forums, mailscripten of gastenboeken. Het is daarom raadzaam om deze regelmatig te updaten.

Zijn Linux servers sneller?

Dit maakt bij ons niet uit. Omdat wij gebruikmaken van SATserver en de server specificaties altijd hetzelfde zijn, merkt u geen verschil in snelheid. Meestal hangt de snelheid af van uw eigen internet verbinding zoals uw adsl of kabel aansluiting.

Waarom Linux of Windows ?

De meeste klanten kiezen voor Linux hosting. Klanten die kiezen voor Windows hosting doen dit meestal omdat hun website gebruik maakt van scripttalen zoals bijvoorbeeld ASP, ASP.net en/of een MSsql database. Voor een “standaard website”, of een site die gebruikt maakt van bijvoorbeeld PHP of een MySql database kunt u beter kiezen voor Linux hosting.

Is Windows duurder?

Ja, Windows is duurder. Dit komt omdat Windows servers onder licentie draaien. Linux daarin tegen niet en is daarom goedkoper.

Ons advies!

Als u gaat beginnen met een website en u gebruikt geen ASP, ASP.net of MSsql , kies dan voor Linux hosting. Hier kan 98% van de websites goed mee uit de voeten. Linux hosting is ook nog voordeliger. Mocht uw keuze achteraf niet juist zijn , dan kunnen wij uw pakket altijd verhuizen naar een Windows server.

Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h