Wijzigen taal/locatie
NEDERLANDS | ENGLISH
Telefoon: 010 210 47 49
Kantoortijden: 09:00 - 18:00
Sales: info@webcare4all.nl
Support: support@webcare4all.nl

De 15 beste WordPress websites voor jouw bedrijf

Wordpress websites

De 15 beste WordPress websites voor jouw bedrijf

Met een ruime ervaring als freelance webdesigner en developer heb ik aan leuke projecten mogen werken. Steeds vaker vragen klanten aan mij of ik een website voor hun zou willen maken in WordPress. Het heeft even geduurd voordat ik heb besloten om websites te maken in WordPress. Niet omdat WordPress websites slecht vind maar omdat mijn ervaring was dat het vaak niet werkt zoals ik wil en omdat ik vond dat mijn eigen CMS beter was ūüėČ En daarbij komt dat het leukste van webdesign is om een website vanaf de eerste pixel zelf op te gaan bouwen.

Vaak zijn het startende bedrijven, kleinere bedrijven of zzp’ers met een wat kleiner budget die graag¬† WordPress websites willen. Maar ook vaak omdat zij hun eigen website willen bijhouden d.m.v. het plaatsen van berichten of afbeeldingen. Wat voor een website de klant ook wil, ik als webdesigner ben¬† verantwoordelijk voor de veiligheid, kwaliteit en snelheid van de website.

Dit is de reden waarom ik deze blogpost schrijf. Ik heb een selectie gemaakt van 15 WordPress thema’s waarvan ik vind dat deze voldoen aan de eisen die ik stel aan een goede website. Met wat eigen codering en aanpassingen maak je van deze thema’s relatief snel en voordelig een website die voldoet aan jouw wensen en huisstijl.

Werken met WordPress websites en thema’s

Met de tijd heb ik mijzelf veel verschillende soorten expertises aangeleerd binnen webdesign. Ik heb mij het afgelopen jaar o.a. gespecialiseerd¬†in het ontwerpen en bouwen van WordPress websites en thema’s. En aan alle webdesigners die nog niet overtuigd zijn, het is mogelijk om een kwalitatieve goede website voor je klanten te maken, op tijd en binnen het budget.

Je kunt dit doen door gebruik te maken van de business thema’s van WordPress. Deze thema’s bieden precies datgene wat je nodig hebt voor een nieuwe website: kwaliteitscodering, betrouwbare mogelijkheden en flexibele ontwerpen.

Het uiterste uit WordPress websites halen

ThemeForests heeft verschillende WordPress websites die je kunt gebruiken voor zakelijke doeleinden. De thema’s lopen uiteen van MKB tot jurist, van muziek tot aan tuinieren, van commercieel tot marketing. Daarom is het zo belangrijk om uit te vinden welk thema het beste past bij de behoeftes van jouw klant.

Zonder een selectie krijg je eigenlijk teveel opties voorgeschoteld. Daarom kan het nog best een uitdaging zijn om het juiste thema te kiezen voor jouw website.

Om je een idee te geven waar je allemaal mee rekening moet houden wanneer je gaat selecteren, volgt hier een lijst met een aantal van de belangrijkste mogelijkheden die (al dan niet) horen bij de kwaliteitsthema’s¬† van WordPress websites te vinden zijn.

  • Pagina bouwers
  • Sliders
  • Contact formulieren
  • Aanpassings opties
  • Testimonial widgets
  • Portfolio‚Äôs
  • Galleries
  • Lijsten of widgets met diensten
  • Responsiviteit/ mobiele optimalisatie

De beste 15 thema’s, zoals hierna besproken, doen het op alle punten uitstekend. Daarom kun je vol vertrouwen een dergelijk globaal thema kiezen en aanpassen aan de behoefte van jouw project en het op het internet zetten en daarmee een zeer goede indruk maken met je bedrijf (of op je klant) op een relatief simpele manier.

 

wordpress-business-themes

 

 

1.      Avada- Best verkochte WordPress Business thema

Avada is momenteel het best verkochte thema. Meer dan 200.000 WordPress websites zij hier al mee ontworpen. Hiermee kun je iedere website maken die je wilt en de Avada is ook al het Zwitserse zakmes genoemd van de WordPress thema‚Äôs. Je kunt elke aanpassing maken die je wilt zonder dat je ingewikkelde codes hoeft te gebruiken. De Avada beschikt over de ‚Äúdrag and drop‚ÄĚ Fusion bouwer (verslepen van items die je nodig hebt) en biedt WooCommerce integratie (de populairste webshop plug-in voor WordPress), ontwerpen voor reactieformulieren, MegaMenu, een shortcode generator en een Fusion Slider. Onderhoud en updates zijn inclusief.

 

avada-wordpress-thema

 

2.      Enfold- Gebruiksvriendelijk business WP thema

Enfold belooft het meeste gebruiksvriendelijke thema te zijn dat momenteel beschikbaar is en levert een overvloed aan mogelijkheden in een eenvoudig te gebruiken wijze. Dit thema heeft een voor gedefinieerde content (inhoud), verschillende demo‚Äôs, lay-out voor reactie formulieren en een set-up van slechts 2 minuten. Verder krijg je een ‚Äúdrag en drop‚ÄĚ editor (verslepen van opties en items) voor de lay-out, grafieken die klaar zijn voor retina, een beheer omgeving die eenvoudig in gebruik is, WooCommerce ondersteuning, SEO optimalisatie, ondersteuning van WPML, slideshows, Gravity formulieren ondersteuning, complete handleiding en ingesproken tutorials en nog veel meer.

 

enfold-wordpress-thema

 

3.      uDesgin- Responsive en zakelijk WordPress thema

Nog zo‚Äôn top verkoper is uDesign, een zakelijk thema van WordPress dat volledig responsive is, dat wil zeggen zichzelf aanpast bij gebruik op de verschillende mobiele toepassingen en heel veel mogelijkheden biedt om de website aan je eigen wensen aan te passen, of je nu beginner bent of pro. Het beschikt over een ‚Äúdrag en drop‚ÄĚ pagina bouwer (kiezen en dan verslepen), meer dan 2000 fonts (letterypen), onbeperkte kleurkeuze en WooCommerce ondersteuning. Ook is dit thema geoptimaliseerd voor SEO en snelheid. Het biedt verder toegang tot een exclusief ondersteuningsforum, toegewijde supportspecialisten en regelmatige updates.

 

udesign-wordpress-thema

 

4.      The7- Aanpasbaar WordPress thema voor het bedrijfsleven

The 7 is weer een ander fantastisch thema waarvan beweerd wordt dat het het meest flexibele thema is wat er is. Er zitten namelijk meer dan 630 mogelijkheden ingebouwd waarmee je je eigen ontwerp kunt cre√ęren voor welk type bedrijf dan ook. Het omvat een ontwerp wizzard, een Visual Composer waarmee je door drag en drop de layout tot stand brengt en geeft toegang tot een enorme bibliotheek waarmee je elk denkbaar ontwerp zo uit de kast kan trekken. Ook heeft The7 WooCommerce ondersteuning, portfolio en media album post types, SEO optimalisatie, net als updates en biedt volledig ondersteuning.

 

the7-wordpress-thema

 

5.      Jupiter- Multi-functioneel thema van WordPress voor ondernemingen

Met Jupiter kun je makkelijk websites maken dankzij de ‚Äúdrag en drop‚ÄĚ interface. Het is een toegankelijk thema dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Het is zo ontworpen dat het bliksemsnel werkt en omvat meer dan 50 templates waardoor het zeer eenvoudig is om te beginnen. De beheeromgeving is eenvoudig in gebruik maar zeer solide, hier kun je onder andere de header stijl en achtergrond aanpassen. Het omvat ook een Edge slideshow, meer dan 100 elementen en 230 stijlen, 18 typen headers waaruit je kunt kiezen en ook nog heel veel gratis add-ons.

 

jupiter-wordpress-thema

 

 

6.      BeTheme- populair WP Thema voor zakelijke doeleinden

Een ander erg populair thema is het responsieve BeTheme. Het heeft meer dan 180 kant en klare layouts die je met √©√©n muisklik kunt installeren, Muffin Builder3, en een intu√Įtieve ontwerpmodus die je eenvoudig kunt installeren en gebruiken om elke denkbare lay-out te cre√ęren die jij voor ogen hebt. Dit thema is inclusief 20 header stijlen, talrijke aanpassingsmogelijkheden, Mega Menu, parallax effecten, video achtergronden, een shortcode generator, een √©√©n muisklik skin generator, onbeperkt aantal menu‚Äôs en nog veel meer.

 

be-theme-wordpress-thema

 

7.      Karma- Solide WordPress thema

Karma is alweer zo‚Äôn verbluffend begrijpelijk thema, dat zowel beginners als professionals kunnen toepassen. Het biedt automatische updates, support, intu√Įtieve ontwerpmogelijkheden en een elegant minimalistische stijl. Het omvat 30 verschillende kleurenschema‚Äôs en Visual Composer. Daarboven op is het volledig responsief en SEO en WPML geoptimaliseerd. Dit thema ondersteunt WooCommerce en Gravity formulieren (de meest gebruikte plug-in van WP om contactformulieren te ontwerpen).¬† Daarnaast biedt Karma nog talloze mogelijkheden om je site aan je persoonlijke wensen aan te passen, van algemene widgets tot premium sliders.

karma-responsive-wordpress-thema

 

8.      Modernize- Een modern WordPress thema voor het bedrijfsleven

Modernize is, zoals de naam al doet vermoeden, een modern thema dat een drag en drop pagina bouwer biedt, lay-out opties aanbiedt met de keuze tussen schermvullend of boxed (zodat je je eigen achtergrond kan toevoegen rondom), gebruikelijk post typen, lay-outs voor blogs en columns en beschikt over een ingebouwde Layer Slider. Natuurlijk biedt dit thema eveneens support voor WopoCommerce en plaatsbepaling en is SEO geoptimaliseerd. Het bevat tevens shortcodes, algemene ontwerp mogelijkheden, prijstabellen en meer.

 

modernize-wordpress-thema

 

9.      Inovado- Flexibel WP Business thema

Een ongelofelijk flexibel WordPress thema dat zowel volledig responsief is als klaar voor Retina (de hoge resolutieschermen van Ipad en Iphone 5 en Macbook). Inovado is ontworpen om supersnel te zijn en zit stampvol verbetering op het gebied van gebruiksvriendelijkheid waardoor het maken van een website bijna kinderspel is. Dit thema omvat Mega Menus, meer dan 500 Google Fonts, verschillende header ontwerpen, Premium Sliders en ondersteunt WooCommerce, diverse algemene post types, algemene CSS en vertalingen.

 

inovado-wordpress-thema

 

10. Total- WP thema barstensvol mogelijkheden voor bedrijfsleven

Het Total thema maakt zijn naam volledig waar door heel veel mogelijkheden aan te bieden aan webdesigners, nieuwbakken of van het oude stempel. Het is responsief, heeft een drag en drop pagina bouwer, en kan volledig aan gepast worden aan je wensen, zowel met als zonder gebruik van de code. Het bevat diverse plugins zoals Visual Composer, LayerSlider5, Slider Revolution en Templatera. Het ondersteunt tevens WooCommerce, bbPress en Contact Form 7, en geeft talloze demo’s die je met één muisklik kunt installeren.

 

total-wordpress-thema

 

 

11. DynamiX- Dynamisch zakelijk WordPress Thema

DynamiX is een echte dynamo als het er op aankomt meer mogelijkheden te bieden dan je aan kunt. Dit zakelijke thema is responsive en ondersteunt WooCommerce en BuddyPress en bevat tevens Slider Revolution, Visual Composer en een live aanpassing optie, een filterbaren portfolio, en een één muisklik demo installatie, waarmee je werkelijk supersnel de boel installeert. Dit thema is overigens ook klaar voor vertaling en is geoptimaliseerd voor SEO, ondersteunt een onbeperkt aantal skins, is multi-site en nog veel meer.

 

dynamix-wordpress-thema

 

 

12. Sterling- Een veelzijdig WP Business thema

Nog een goed verkopend thema dat perfect is voor zakelijke websites is het Sterling WP thema. Het is responsief en gebaseerd op een gebruiksvriendelijk framewerk dat talrijke layout opties biedt. Het is compatibel met WPML en WooCommerce en beschikt over 3D CU3ER en Layer Slider plugins, een volledige gedocumenteerde toegang tot de helpdesk en trainingsvideo’s. Het ondersteunt ook duizenden shortcodes die het opmaken van de site gemakkelijk maken.

 

sterling-wordpress-thema

 

13. 3Clicks- Flexibel zakelijk WordPress Thema

De naam zegt het al, met dit thema heb je (bij wijze van spreken) in 3 klikken je website klaar, tenminste, dat is de intentie.Het is responsive, bevat een Pagina Bouwer, ondersteunt WooCommerce en biedt talloze aanpassingsmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit 9 verschillende skins, onbewerkt aantal kleuren en gebruik maken van de Metro-menus die zijn inbegrepen. Het thema is inclusief support voor gebruikelijk post types en heeft een krachtig beheer paneel en is geoptimaliseerd voor SEO en pagina snelheid. Een van de makkelijkste WordPress websites?

 

3clicks-wordpress-thema

 

14. Alyeska- Veelzijdig zakelijk WP thema

Alyeska biedt een elegant maar wel flexibel ontwerp voor degene die een zakelijk website willen ontwerpen. Dit wp thema is responsief en retina-ready, beschikt over vele display opties en is inclusief 225 achtergrond plaatjes om de website precies de look te geven die jij wilt. Dit bedrijfsthema komt met volledig onderhoud, updates en een quick-guide (voor snelle installatie) zodat je heel snel aan de slag kunt.

 

alyeska-wordpress-thema

 

 

15. Blue Diamond- Slim WP thema voor ondernemingen

Het laatste WP thema op deze lijst is Blue Diamond, een ‚Äúslim‚ÄĚ responsief thema dat alle tools bevat die je nodig hebt om een perfecte business website te bouwen. Het heeft een pagina bouwer, Layer Slider, verschillende Lay-outs, een live kleur aanpassing tool, ondersteuning voor lokalisatie en meer. Het is SEO en lokalisatie geoptimaliseerd en beschikt over een geavanceerd beheer paneel om zaken eenvoudig aan te passen.

 

blue-diamond-wordpress-thema

 

Wil jij ook een WordPress website?

Mocht je na het lezen van deze blogpost ge√Įnteresseerd zijn geraakt neem dan eens contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Wist je dat Webcare4all ook jouw website kan onderhouden? Wil jij je geen geen zorgen maken om de technische aspecten van WordPress websites?

Webcare4all neemt je de zorgen uit handen met WordPress onderhoud. Zo houd je tijd over om je te concentreren op je eigen business.

 

wordpress-onderhoud

Reacties

reacties


Dani√ęl Maltha is eigenaar en oprichter van Webcare4all. Dagelijks is hij bezig met het ontwerpen en optimaliseren van websites. Dani√ęl heeft ruim 20 jaar ervaring als marketeer en kent dan ook de indicatoren, tools en best practices om richting te geven aan de online strategie. Hij vertaalt deze naar concrete acties op het vlak van o.a. WEBDESIGN, SEO en SEA.