Zoekmachine optimalisatie

Kom hoger in de zoekmachines

Steeds meer bedrijven houden zich bewust bezig met het optimaliseren van hun website. Dat begint vaak met laten maken van een nieuwe website. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Blijf ook jij je concurrenten een stap voor?

Bedrijven die niet investeren in SEO zakken in de zoekresultaten en zijn praktisch onvindbaar. Zonde, want bedrijven die met hun website hoog scoren in de zoekresultaten worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ en daardoor automatisch geassocieerd met kwaliteit en professionaliteit.

Neem contact op
  • Uitgebreid zoekwoordenonderzoek
  • Snel zichtbaar resultaat
  • Duidelijk en transparant
  • Maandelijkse rapportages
  • Persoonlijk contact
  • Nieuwste technieken op het gebied van SEO

Werkwijze zoekmachine optimalisatie

Duidelijke en resultaatgerichte processen

Voordat wij voor je aan de slag gaan, vinden wij het belangrijk dat je weet wat we allemaal gaan doen. En niet onbelangrijk: wat het jou gaat opleveren. Op korte én op lange termijn.

Geen valse beloftes, we brengen duidelijk in kaart wat onze verwachtingen zijn en zetten ons maximaal in om jouw website bovenin de zoekresultaten van de zoekmachines te krijgen. Webcare4all gebruikt verschillende tools om jouw doelen en resultaten goed in beeld te brengen.

Vraag een GRATIS SEO CHECK aan en je krijgt meteen een indruk van onze werkwijze. En een persoonlijk advies om ook jouw website te optimaliseren.

neem contact op

Meer dan een trucje

Geen vage beloften maar duidelijke taal

Voor de meeste mensen blijft SEO een vaag begrip. Een kostenpost met onduidelijke resultaten. En wat het bureau dat ze hebben ingeschakeld hiervoor precies doet? Eigenlijk hebben ze geen idee.

Bij Webcare4all gaat dat anders. Heel anders. Wij vertellen je vooraf exact wat je kan verwachten. We maken een nulmeting om te zien waar jouw website nu staat en maken realistische doelen.

Als we eenmaal begonnen zijn, houden we je op de hoogte. We vertellen je wat we hebben gedaan én hoelang we ermee bezig zijn geweest. Transparant dus, want daar houden wij van!

SEO trajecten bekijken

Vragen over zoekmachine optimalisatie?

Of een afspraak maken? We helpen je met plezier.

Neem contact op

Wat is zoekmachine optimalisatie precies?

Zoekmachine optimalisatie houdt in dat je jouw website door middel van aanpassingen aan je website beter vindbaar maakt binnen de zoekmachines.

Om dit voor elkaar te krijgen zal een zoekmachine tot in de kleinste details moeten kunnen begrijpen waar jouw website precies over gaat.

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd. In Nederland is Google de grootste zoekmachine. Daarna komt Bing.

zoekmachine-optimalisatie

Wat zijn rankingfactoren?

Er zijn inmiddels wel meer dan 200 ranking factoren die meespelen in de posities van de zoekresultaten binnen de zoekmachines.  Deze ranking factoren worden regelmatig aangepast (Google update) en niet altijd bekend gemaakt.. Google geeft wel richtlijnen aan die je zou moeten hanteren. Deze richtlijnen geven aan wat een zoekmachine zou moeten zien op de pagina’s van jouw website. Zoekmachine optimalisatie is het begrijpen van deze richtlijnen en ze vervolgens toe te passen op de pagina’s van jouw website.

Om beter gevonden te worden in in zoekmachines, optimaliseer je een website op de volgende drie onderdelen:

  1. Technische optimalisatie
  2. Content optimalisatie
  3. Linkbuilding (Website Autoriteit)

Als je van plan bent een nieuwe website te laten maken, zorg er dan voor dat je je goed laat informeren door een SEO specialist! Hierdoor is de kans vele malen groter dat jouw website of webshop een online succes wordt.

SEO Specialist inschakelen

Onze aanpak is altijd persoonlijk en op maat, en dat maakt de werkwijze zo succesvol. We voeren eerst een uitgebreid technisch- en zoekwoordonderzoek uit om precies te weten waar jouw ideale klant op zoekt in Google.

Vervolgens werken we een SEO strategie uit met onze jarenlange SEO expertise. Het maakt niet uit of je website of webshop gebouwd is met WordPress, Drupal, Joomla, Shopify of dat het een maatwerk website betreft. We informeren je maandelijks over de voortgang en jij kunt precies zien wat  de resultaten daarvan zijn.

Veel gestelde vragen over SEO

Zoekmachine optimalisatie betekent dat een website wordt aangepast met als doel dat deze op een zo hoog mogelijke plaats in de zoekmachine resultaten terecht komt. Hierdoor heeft een grotere kans dat uw website gevonden wordt op het internet en daardoor ook meer bezoekers uw website bezoeken. Er zijn verschillende manier op een website te optimaliseren: off-page en on-page optimalisatie.

Organische zoekresultaten zijn resultaten in de zoekmachine waar niet voor betaald wordt en worden onder de advertenties getoond. Ze worden ook wel niet-gesponsorde of natuurlijke zoekopdrachten genoemd. Voor de organische zoekresultaten staat ook geen advertentie label. en vaak zijn er honderden á duizenden organische zoekresultaten per zoekopdracht beschikbaar.

SEA staat voor Search Engine Advertising, ook wel bekend als zoekmachine adverteren. Je kunt advertenties maken, bijvoorbeeld door middel van Google Ads. Het verschil tussen deze twee marketingtermen is dat je bij SEA betaalt zodra mensen op jouw zoekresultaat klikken en bij SEO niet. Daarnaast kan je met SEA targeten op locatie en taal. Overigens kun je met SEA je zoekresultaat uitbreiden met extensies, zodat je zoekresultaat er aantrekkelijker uitziet.

Dit is sterk afhankelijk van de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Als er weinig concurrentie is op de gekozen zoekwoorden, dan kunnen we met relatief weinig inspanning een website bovenaan in de zoekresultaten krijgen. Is er echter veel concurrentie dan kost dat oom meer moeite en tijd. Wat ook invloed heeft op de kosten is of je lokaal, regionaal of landelijk goed gevonden wilt worden.

Vragen over zoekmachine optimalisatie?

Of een afspraak maken? We helpen je met plezier.

Neem contact op