Social media

Start met scoren via social media

We kunnen er niet meer omheen. En dat willen we ook niet! Social media is een krachtig hulpmiddel voor effectieve communicatie.

Met social media marketing zie je als bedrijf waar jouw klanten zich bevinden en verhoog je jouw klantpotentieel.

Gebeurt dit op de juiste manier, dan kan social media marketing ook de effectiviteit van andere marketingtechnieken verhogen.

Neem contact op
  • Ontwikkeling van strategie
  • Social Media campagnes op maat
  • Besteed het uit aan professionals
  • Maandelijkse rapportages
  • Persoonlijk contact
  • Meta Business partner

Social Media Marketing

Streven naar meer exposure en klanttevredenheid

Meer zichtbaarheid, likes en leads via social media; iedere ondernemer weet hoe belangrijk dit is.

Toch ontbreekt het vaak aan tijd en kennis om een goed doordachte en effectieve campagne op te zetten. Laat staan bijhouden!

Gelukkig zij wij er. Want Webcare4all neemt het je allemaal uit handen.

neem contact op

Social media strategie

Wij bedenken succesvolle social media strategieën om meer uit online marketing te halen. Uniek en creatief, betrokken en effectief.

Social Media adverteren

Onze advertentiecampagnes zijn bewezen succesvol. Adverteer ook op social media en bereik gegarandeerd jouw specifieke doelgroep!

Social Media uitbesteden

Heb jij als ondernemer geen tijd voor social media of heb je er niets mee? Wij creëren en plaatsen berichten van hoge kwaliteit op het gewenste kanaal. Meer info...

Heb je een vraag, of wil je graag een afspraak maken?
We helpen je met plezier.

Neem contact op

Plan van aanpak

Het opzetten van een Google Ads campagne begint met het ontwerpen van een strategie om een bepaald doel te bereiken.

Net als bij een SEO campagne wordt een plan van aanpak gemaakt om de gewenste resultaten te behalen. Het doel van een Google Ads campagne kan bijvoorbeeld zijn om meer verkoop te genereren of meer aanmelding te krijgen voor een training.

Om jouw Google Ads campagne tot een succes te maken, is het cruciaal om vooraf duidelijke doelen te stellen en de campagne hierop af te stemmen, wij helpen je hier graag bij.

google-ads-campagne-strategie

Welke soorten Google ads campagnes zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten Google Ads campagnes, elk met een ander doel en verschillende advertentieformaten. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende typen Google Ads campagnes.

Zoekadvertenties zijn tekstadvertenties die boven of onder de zoekresultaten op Google worden weergegeven. Deze advertenties worden getriggerd wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met de zoekwoorden die je hebt geselecteerd voor jouw advertentie. Zoekadvertenties zijn een geweldige manier om mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar jouw producten of services.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een zoekadvertentie is een restaurant dat adverteert met de zoekwoorden "Italiaans restaurant in Rotterdam". Wanneer gebruikers deze zoekterm invoeren, zal de zoekadvertentie van het restaurant worden weergegeven boven of onder de zoekresultaten op Google.

Displayadvertenties zijn visuele advertenties die worden getoond op websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Dit netwerk omvat miljoenen websites en biedt adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te tonen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten of services. Displayadvertenties zijn vooral effectief voor merkbekendheid en om nieuwe klanten te bereiken.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een displayadvertentie is een reisbureau dat een advertentie toont op een website over reizen en vakanties. De advertentie kan bijvoorbeeld een afbeelding van een zonnig strand bevatten met de slogan "Boek nu jouw droomvakantie bij ons!".

Shoppingadvertenties zijn productadvertenties die worden weergegeven boven of naast de zoekresultaten op de Google zoekpagina's en in het Google Shopping tabblad. Ze worden geactiveerd wanneer gebruikers zoeken naar producten die overeenkomen met de producten die je adverteert. Shoppingadvertenties zijn een geweldige manier om jouw producten te tonen aan mensen die op zoek zijn naar specifieke producten.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een shoppingadvertentie is een webwinkel die adverteert met een specifieke sneaker. Wanneer gebruikers zoeken naar deze sneaker, zal de shoppingadvertentie van de webwinkel worden weergegeven met de afbeelding, de prijs en de beschrijving van het product.

Videoadvertenties worden weergegeven vóór, tijdens of na YouTube video's. Er zijn verschillende soorten videoadvertenties beschikbaar, zoals bumperadvertenties, TrueView-in-streamadvertenties en TrueView-discoveryadvertenties. Videoadvertenties zijn vooral effectief voor het genereren van merkbekendheid en het bereiken van nieuwe klanten.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een videoadvertentie is een sportkledingmerk dat een advertentie toont vóór een YouTube video van een beroemde voetballer. De advertentie kan bijvoorbeeld een video van de voetballer bevatten die de sportkleding draagt met de slogan "Train als een kampioen met onze sportkleding!".

App campagnes zijn ontworpen om mensen aan te moedigen jouw app te downloaden of te gebruiken. Ze kunnen worden weergegeven op Google Zoeken, Google Play, YouTube en het Google Display Netwerk. App campagnes zijn vooral effectief voor het promoten van mobiele apps en het vergroten van het aantal downloads.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een app campagne is een game app die adverteert op Google Play met de slogan "Speel nu onze nieuwste game!". Wanneer gebruikers op zoek zijn naar game apps, zal de advertentie van de game app worden weergegeven op Google Play.

Een Performance Max campagne is een type Google Ads campagne dat adverteerders de mogelijkheid biedt om hun advertenties op verschillende kanalen te tonen, zoals Zoeken, Display, YouTube, Gmail en Discover.

Het belangrijkste verschil tussen Performance Max campagnes en andere campagnes is dat er niet langer afzonderlijke campagnes voor elk kanaal hoeven te maken en beheren.

Een nadeel van Performance Max campagnes is dat ze momenteel alleen beschikbaar zijn voor adverteerders met grote advertentiebudgetten en een hoog conversievolume. Dit komt omdat Performance Max campagnes automatisch biedingen plaatsen op verschillende kanalen en advertentie-indelingen, wat kan leiden tot hoge advertentiekosten als er niet voldoende conversies zijn.

Heb je een vraag, of wil je graag een afspraak maken?
We helpen je met plezier.

Neem contact op