DUIDELIJKE EN RESULTAATGERICHTE PROCESSEN

Google Ads en Optimalisatie

Online zichtbaarheid: het is zo belangrijk, maar er zijn relatief weinig bedrijven die er echt werk van maken. Maar als je online niet zichtbaar bent, dan is de kans dat potentiële klanten jou vinden erg klein!

Bedrijven die zich wél bezighouden met online zichtbaarheid profiteren hiervan. Waar begin je? Webcare4all maakt het je makkelijk, met een laagdrempelige instap voor een Google Ads campagne.

Neem contact op  

google ads
BETAALBARE CAMPAGNES MET RESULTAAT

Word online zichtbaar

Als jij naast zoekmachine optimalisatie meer aan je online zichtbaarheid wilt doen en via Google gevonden wilt worden als potentiële klanten zoeken naar jouw producten of diensten, hebben wij de ideale oplossing.

Met Google Ads zorgen wij ervoor dat je relatief snel zichtbaar bent naast je concurrenten. Door boven- of onderaan de zoekresultaten in Google te adverteren. Kies uit een van onderstaande pakketten om jouw website een boost te geven.

Neem contact op 

Gratis adviesgesprek?

Neem de eerste stap naar online succes en vraag een gratis advies gesprek aan. Aan de hand van jullie doelen geven we een eerlijk advies vanuit onze jarenlange ervaring met Google Ads.

 
start met scoren

Waarom zou je ons kiezen?

Uitgebreid zoekwoordenonderzoek

Snel zichtbaar resultaat

Duidelijk en transparant

Maandelijkse rapportages

Persoonlijk contact

Google Partner Certified
SEARCH, SHOPPING, LOKAAL, VIDEO ECT.

De voordelen van Google Ads

Goede Google Ads campagnes bieden diverse voordelen, zoals:

  • Verbeterde vindbaarheid van de website op Google
  • Verhoogd aantal websitebezoekers
  • Verhoogd aantal verkoopkansen/leads vanaf de website
  • Betaling alleen voor klikken op de advertentie
  • Meetbare en inzichtelijke resultaten
  • Inzicht in de kosten en opbrengsten van uw campagne
  • Altijd rendabele draaiing van uw Google Ads campagne
  • Inzicht in zoekopdrachten van uw doelgroep
  • Verbeterde kennis over de prestaties van uw website

Plan van aanpak

Het opzetten van een Google Ads campagne begint met het ontwerpen van een strategie om een bepaald doel te bereiken.

Net als bij een SEO campagne wordt een plan van aanpak gemaakt om de gewenste resultaten te behalen. Het doel van een Google Ads campagne kan bijvoorbeeld zijn om meer verkoop te genereren of meer aanmelding te krijgen voor een training.

Om jouw Google Ads campagne tot een succes te maken, is het cruciaal om vooraf duidelijke doelen te stellen en de campagne hierop af te stemmen, wij helpen je hier graag bij.

Verschillende Google Ads campagnes

Er zijn verschillende soorten Google Ads campagnes, elk met een ander doel en verschillende advertentieformaten. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende typen Google Ads campagnes.

Neem contact op  

Zoekadvertenties

Zoekadvertenties zijn tekstadvertenties die boven of onder de zoekresultaten op Google worden weergegeven. Deze advertenties worden getriggerd wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met de zoekwoorden die je hebt geselecteerd voor jouw advertentie. Zoekadvertenties zijn een geweldige manier om mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar jouw producten of services.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een zoekadvertentie is een restaurant dat adverteert met de zoekwoorden "Italiaans restaurant in Rotterdam". Wanneer gebruikers deze zoekterm invoeren, zal de zoekadvertentie van het restaurant worden weergegeven boven of onder de zoekresultaten op Google.

Displayadvertenties zijn visuele advertenties die worden getoond op websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Dit netwerk omvat miljoenen websites en biedt adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te tonen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten of services. Displayadvertenties zijn vooral effectief voor merkbekendheid en om nieuwe klanten te bereiken.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een displayadvertentie is een reisbureau dat een advertentie toont op een website over reizen en vakanties. De advertentie kan bijvoorbeeld een afbeelding van een zonnig strand bevatten met de slogan "Boek nu jouw droomvakantie bij ons!".

Shoppingadvertenties zijn productadvertenties die worden weergegeven boven of naast de zoekresultaten op de Google zoekpagina's en in het Google Shopping tabblad. Ze worden geactiveerd wanneer gebruikers zoeken naar producten die overeenkomen met de producten die je adverteert. Shoppingadvertenties zijn een geweldige manier om jouw producten te tonen aan mensen die op zoek zijn naar specifieke producten.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een shoppingadvertentie is een webwinkel die adverteert met een specifieke sneaker. Wanneer gebruikers zoeken naar deze sneaker, zal de shoppingadvertentie van de webwinkel worden weergegeven met de afbeelding, de prijs en de beschrijving van het product.

Videoadvertenties worden weergegeven vóór, tijdens of na YouTube video's. Er zijn verschillende soorten videoadvertenties beschikbaar, zoals bumperadvertenties, TrueView-in-streamadvertenties en TrueView-discoveryadvertenties. Videoadvertenties zijn vooral effectief voor het genereren van merkbekendheid en het bereiken van nieuwe klanten.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een videoadvertentie is een sportkledingmerk dat een advertentie toont vóór een YouTube video van een beroemde voetballer. De advertentie kan bijvoorbeeld een video van de voetballer bevatten die de sportkleding draagt met de slogan "Train als een kampioen met onze sportkleding!".

App campagnes zijn ontworpen om mensen aan te moedigen jouw app te downloaden of te gebruiken. Ze kunnen worden weergegeven op Google Zoeken, Google Play, YouTube en het Google Display Netwerk. App campagnes zijn vooral effectief voor het promoten van mobiele apps en het vergroten van het aantal downloads.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een app campagne is een game app die adverteert op Google Play met de slogan "Speel nu onze nieuwste game!". Wanneer gebruikers op zoek zijn naar game apps, zal de advertentie van de game app worden weergegeven op Google Play.

Een Performance Max campagne is een type Google Ads campagne dat adverteerders de mogelijkheid biedt om hun advertenties op verschillende kanalen te tonen, zoals Zoeken, Display, YouTube, Gmail en Discover.

Het belangrijkste verschil tussen Performance Max campagnes en andere campagnes is dat er niet langer afzonderlijke campagnes voor elk kanaal hoeven te maken en beheren.

Een nadeel van Performance Max campagnes is dat ze momenteel alleen beschikbaar zijn voor adverteerders met grote advertentiebudgetten en een hoog conversievolume. Dit komt omdat Performance Max campagnes automatisch biedingen plaatsen op verschillende kanalen en advertentie-indelingen, wat kan leiden tot hoge advertentiekosten als er niet voldoende conversies zijn.