Facebook advertentie account aanmaken

Een veel voorkomende vraag bij klanten is hoe ze nou eigenlijk een Facebook advertentie account instellen. Deze heb je verplicht nodig wanneer je wilt adverteren op Facebook. Gelukkig is het niet zo heel lastig, je moet net weten waar je moet klikken!

Maak een Bedrijfsmanager account

Ten eerst moet je een Facebook Bedrijfsmanager account maken. Dat doe je zo:

  1. Ga naar business.facebook.com/overview.
  2. Klik op Account maken.
  3. Voer een naam voor je bedrijf, jouw naam en je zakelijke e-mailadres in en klik op Volgende.
  4. Voer je bedrijfsgegevens in en klik op Verzenden.

Maak een Advertentieaccount

Vervolgens maak je een Facebook advertentieaccount. Dat doe je zo:

  1. Log in op business.facebook.com en klik links op bedrijfsinstellingen:
  2. Klik op Advertentieaccounts, dat vind je links in het menu onder Accounts. Klik op Toevoegen en dan Nieuw advertentieaccount maken:
  3. In het scherm daarna klik je My business aan en dan op Maken:
  4. Zoals je in bovenstaand plaatje kan zien gaan we eerst naar het tabblad “Instellingen.” Je vult deze pagina zo volledig en precies mogelijk in. Als accountnaam kun je het beste je bedrijfsnaam invoeren en niet jouw eigen naam. Dit is namelijk ook wat anderen te zien krijgen wanneer ze toegang krijgen tot dit account.
  5. Let bij het invullen goed op dat je een geldig BTW-nummer invult. Kies daarvoor in het dropdown menu “NL” en vul daarnaast je BTW-nummer in. Wanneer je alles hebt ingevuld, klik je op ”wijzigingen opslaan”.In het scherm daarna geef je de juiste personen toegang tot volledig beheer van het account. Vink alles aan en klik op toewijzen:

Stel je facturatiegegevens in (betaalmethoden)

Het account is aangemaakt en de instellingen zijn ingevuld. Het is nu tijd om de betalingsmethode in te vullen. Dit doe je door naar het tabblad “facturatie” te gaan. Vervolgens wordt de knop “betalingsmethoden” zichtbaar. Wanneer je hier klikt kun je vervolgens rechtsboven in de hoek “een nieuwe betalingsmethode toevoegen.”

Kies de door jou gewenste betalingsmethode en vul vervolgens hiervoor de gegevens in. Druk tenslotte op verzenden. Nu heeft jouw advertentieaccount een geldige betalingsmethode.

Maak ons beheerder van je advertentieaccount & pixel

Hiermee ben je klaar om te adverteren. Wanneer je iemand anders je account wilt laten beheren is er nog een extra stap te gaan: deze persoon toegang geven. Bij onze klanten gaat het dus om toegang geven aan Webcare4all.

– Klik op Bedrijfsinstellingen. Klik op Partners > +Toevoegen > Een partner toegang geven tot je bedrijfsmiddelen.

– Vul dit BedrijfsID in: 263902847409868

Je bent nu echt klaar voor je eerste advertenties! Heel veel succes met adverteren op Facebook! Kom je er zelf niet uit? Neem gerust contact met ons op! Ook voor een uitgebreide social media strategie of specifieke vragen over je Facebook strategie helpen we je graag! Ook voor een Facebook ontwerp kun je contact met ons opnemen