Gebruiker toevoegen aan Google Analytics

1. Meld je bij Google Analytics aan en ga naar de website, Analytics, en log je in.

2. Klik rechtsboven op beheerder

3. Klik op gebruikersbeheer. Het maakt voor 99,99% van de websites niet echt uit op welke link je klikt (er zijn er drie). Heb je meerdere websites? Selecteer dan wel bij ‘account’ de website waar je een gebruiker aan wilt toevoegen.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken

Je kan 4 rechten aan een gebruiker geven

1. Gebruikers beheren: voor het beheer van accountgebruikers (gebruikers toevoegen/verwijderen, rechten toewijzen).
  2. Bewerken: gebruikers kunnen administratieve en rapportgerelateerde functies uitvoeren (bijvoorbeeld toevoegen/bewerken/verwijderen van accounts, property’s, dataweergaven, filters, doelen)
  3. Samenwerken: Gebruikers kunnen samenwerken aan gedeelde items, bijvoorbeeld een dashboard of annotatie bewerken.
  4. Lezen en analyseren: gebruikers kunnen rapport- en configuratiegegevens weergeven , persoonlijke items maken en delen, en gedeelde items weergeven.

Welk rechten moet ik iemand geven?

Dat ligt aan wie die persoon is en wat die persoon precies kan en moet doen met de toegang. Ik zou zelf alleen voorzichtig zijn met het weggeven van het recht ‘gebruikers beheren’. Meer informatie over de rechten. Geef uitsluitend de beheerdersrechten aan een vertrouwd bureau welke de status Google Partner heeft.

Gebruikers beheren in Google Analytics

Je komt dan terecht op de pagina waar je alle rechten van de gebruikers kunt beheren en waar je nieuwe gebruikers kan toevoegen. Bij 1 zie je alle e-mailadressen die op dit toegang hebben en bij 2 zie je de rechten die ze nu hebben.  Bij 3 kan je rechten toevoegen.

gebruiker toevoegen Google Analytics stap 1

Gebruiker toevoegen aan Google Analytics

1. Vul het mailadres van de nieuwe gebruiker in
  2. Kies de rechten die de nieuwe gebruiker heeft
  3. En selecteer ‘deze gebruiker per e-mail informeren