AI-model GPT-4 nu beschikbaar in ChatGPT en Bing

AI-model GPT-4 nu beschikbaar in ChatGPT en Bing

OpenAI heeft GPT-4 uitgebracht en het is nu beschikbaar in ChatGPT en Bing

Als online marketing specialist ben ik altijd op zoek naar manieren om de prestaties en effectiviteit van mijn diensten te verbeteren. AI modellen bieden veelbelovende mogelijkheden, en het nieuwste model van OpenAI, GPT-4, lijkt nog indrukwekkender dan zijn voorganger.

In dit blog ga ik dieper in op GPT-4, en bespreek ik wat het model kan, wat de beperkingen en risico’s zijn, en hoe OpenAI werkt aan het minimaliseren van deze risico’s.

Mogelijkheden van GPT-4

Het nieuwe AI-model van OpenAI is een sprong vooruit op het gebied van mensachtige intelligentie, met verbluffende mogelijkheden die voorgaande versies overtreffen. Het model heeft een betrouwbaarheid en creativiteit die ongeëvenaard zijn en blinkt uit in het omgaan met gedetailleerde instructies. GPT-4 presteert zelfs nog beter dan zijn voorganger, GPT-3.5, en heeft de mogelijkheid om menselijke prestaties te bereiken..

Een ander voordeel van GPT-4 is dat het goed presteert in talen anders dan Engels, waaronder minder bekende talen. Ook kan GPT-4 afbeeldingen en tekst combineren om tekstuele content te genereren.

Beperkingen van GPT-4

Hoewel GPT-4 indrukwekkende mogelijkheden heeft, heeft het ook beperkingen en risico’s. Het model kan soms feiten verzinnen en onjuiste conclusies trekken, en kan ook zelfverzekerde maar onjuiste voorspellingen doen. Daarom is het belangrijk om oplettend te zijn bij het gebruik er van, vooral in situaties waar veel van afhangt.

GPT-4 heeft nog steeds moeite met uitdagende problemen zoals het introduceren van beveiligingsproblemen in de code. Ook kan het model gevoelig zijn voor foutieve informatie, waardoor het soms onjuiste verklaringen als feiten kan aannemen.. Het model kan ook niet rekening houden met gebeurtenissen die plaatsvinden na september 2021, wat kan leiden tot onjuiste antwoorden.

Risico’s van GPT-4 en oplossingen

OpenAI werkt eraan om de risico’s te beperken, en heeft al vele verbeteringen aangebracht om GPT-4 veiliger te maken dan GPT-3.5. Het bedrijf heeft meer dan 50 experts ingeschakeld om het model te testen en aanvullende gegevens te verzamelen om de capaciteit van GPT-4 om sommige verzoeken te weigeren te verbeteren.

Ondanks deze inspanningen blijven er risico’s verbonden aan het gebruik van GPT-4, en is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Een mogelijke oplossing kan zijn om het model te combineren met menselijke controle en beoordeling, om zo de kwaliteit en nauwkeurigheid van de uitvoer te verbeteren. Het is ook belangrijk om het model te trainen op verschillende soorten gegevens om het risico op aannames te verminderen.

Training van GPT-4

GPT-4 werkt op een vergelijkbare manier als eerdere GPT-modellen: het model is getraind om het volgende woord in een tekst te voorspellen met behulp van publieke en door OpenAI gelicentieerde gegevens. Om het model preciezer te maken, gebruikt het proces van ‘reinforcement learning’ menselijke feedback om het model te optimaliseren voor wat de gebruiker bedoelt. Dit gebeurt binnen bepaalde grenzen van wat acceptabel is.

Conclusie

Kortom, GPT-4 van OpenAI is een veelbelovend AI-model dat verbluffende prestaties levert. Maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de beperkingen en risico’s van het model, zoals het genereren van onjuiste informatie en fouten maken bij het redeneren. Gelukkig werkt OpenAI hard om deze risico’s te verminderen en te minimaliseren. Door het model te combineren met menselijke controle en beoordeling kunnen we de kwaliteit van de uitvoer verbeteren en vooroordelen verminderen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden van GPT-4 ontdekken en benutten, terwijl we de mogelijke risico’s en beperkingen in gedachten houden.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h