Google for Jobs – Jouw vacature bovenaan in de resultaten

google-for-jobs

Google for Jobs

Google heeft onlangs zijn eigen vacaturezoeker gelanceerd. Google for Jobs zorgt ervoor dat recruiters peentjes zweten. Door middel van Machine Learning en een grote stroom aan data moet de nieuwe banenzoeker gerichtere vacatures kunnen tonen dan ooit.

Samenwerking met Facebook & LinkedIn

Google gaat de samenwerking aan met Facebook en LinkedIn, maar ook met vacaturewebsites zoals Randstad.

Op deze manier hoopt Google bezoekers langer vast te houden op de zoekmachine. De bezoeker ziet namelijk eerst een lijst met passende vacatures met daarin basisinformatie van de vacature. Pas als de lezer klikt op de vacature verlaat de bezoeker Google en gaat naar de originele plaats van vacature.

 

google-for-jobs-results
Een voorbeeld van hoe Google for Jobs er uit ziet op desktop weergave.

Gebruikerservaring

Google for Jobs geeft sollicitanten de mogelijkheid om de getoonde vacatures te filteren op basis van verschillende onderdelen, namelijk:

  • Locatie (Denk aan je lokale SEO!)
  • Omschrijving van de job
  • Functie
  • Tonen van referenties en reviews
  • Tijdsperiode
  • Aantal contracturen

18 procent meer sollicitaties

Een paar grote bedrijven uit Amerika waar deze functionaliteit al eerder is uitgerold  afgelopen tijd al ervaring opgedaan met deze tool. Zij zagen de kans op een sollicitatie stijgen met 18 procent. Dat zijn al veelbelovende cijfers. Niet alleen grote bedrijven maar ook juist de wat kleinere bedrijven kunnen hiervan enorm profiteren.

 

Met Machine Learning wil Google nu ook de arbeidsmarkt te lijf. Eerste tests van Google for Jobs bij enkele grote bedrijven leidden al tot 18 procent méér sollicitanten.

 

Zelf aan de slag met Google for Jobs

Google for Jobs werkt d.m.v. Structured Data Schema JobPosting. De structured data alleen is nog niet genoeg. Je zult ook een aparte sitemap moeten aanmaken en indienen bij Google Search Console.

Het is belangrijk dat iedere vacature een <lastmod> tag meekrijgt binnen de sitemap. Hiermee geef je aan wanneer de vacature voor het laatst is aangepast. Zo houd Google de vacatures actueel. Als laatste moet de XML-sitemap voor vacatures gebruik maken van een GET request. Dat is anders dan bij de standaard XML-sitemaps.

Vergeet na het aanmaken niet om de sitemap aan te melden via Search Console en de statistieken m.b.t. de performance te controleren.

Kun je dit niet zelf? Geen probleem. Wij helpen je er graag mee!

Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h