Google Maps voegt vier 4 functies toe

Google Maps voegt vier 4 functies toe

Google Maps voegt 4 nieuwe functies toe die zijn gemaakt om het zoeken naar lokale winkels te verbeteren.

Google Maps lanceert vier nieuwe functies die het voor klanten makkelijker zou maken om lokale winkels te kunnen ontdekken, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkopen voor de lokale winkels.

Daarnaast heeft Google statistieken gepubliceerd met betrekking tot lokaal shoppen tijdens de feestdagen. Dit omvat de meest populaire tijden om bepaalde bedrijven te bezoeken en meer.

Dit zijn de 4 nieuwe functies die nu wereldwijd beschikbaar zijn in Google Maps

1. Gebiedsdrukte

Klanten kunnen nu zien hoe druk het is in een bepaald gebied voordat ze er zijn. Dit is erg handig voor degenen die grote drukte liever vermijden.
De nieuwe functie, Area Busyness genaamd, combineert live traffic trends van individuele bedrijven die dicht bij elkaar liggen.

Om toegang te krijgen tot de gegevens over de drukte in een gebied, open je Google Maps en tik je op een gebied om te zien hoe druk het is op verschillende tijdstippen van de dag.

Google Maps laat je dan zien hoe druk het gebied momenteel is en hoe druk het naar schatting de hele dag zal zijn.

google maps drukte bij winkelen

De gegevens van vorig jaar geven aan dat de drukste winkels voor het kopen van kerstcadeaus plaatsen als De Bijenkorf en H&M zijn. Het aantal zoekopdrachten op kaarten voor deze plaatsen is in 2020 van november tot december met 100% gestegen.

Winkelcentra zijn meestal het minst druk op dinsdagavond, met de meest populaire tijd op zaterdagmiddag.

2. Interessante plaatsen

Google Maps breidt het tabblad interessante plaatsen wereldwijd uit op Android en iOS voor alle vliegvelden, winkelcentra en OV-stations.
Het tabblad Directory laat zien welke winkels zich in een gebouw bevinden en helpt bij het vinden van hotels, restaurants, autoverhuur, parkeerplaatsen en meer.

Als je je bijvoorbeeld in een groot winkelcentrum bevindt, geeft het tabblad interessante plaatsen een lijst met bedrijven weer en kunt u zien of ze open zijn, wat hun reviews zijn en op welke verdieping elk bedrijf zich bevindt.

google maps interessante plaatsen

3. Boodschappen doen (USA)

Google Maps heeft eerder dit jaar een proef gedaan waarmee klanten boodschappen kunnen bestellen om af te halen.
Boodschappen doen in Google Maps wordt nu uitgebreid naar meer dan 2.000 winkellocaties in meer dan 30 staten in de USA.

Na het plaatsen van de bestelling houdt Google Maps de bestelstatus bij en kunnen klanten hun ETA (Estimated Time of Arrivel) delen, zodat de winkel weet wanneer ze zullen aankomen.

Screenshot

4. Meer informatie over restaurants

Google Maps geeft nu meer informatie weer wanneer klanten lokale restaurants opzoeken, allemaal gebaseerd op informatie van andere klanten.
Wanneer klanten beoordelingen achterlaten, kunnen ze nu details delen over bijvoorbeeld de prijs/kwaliteit verhouding van het restaurant en of ze voorzieningen bieden zoals zitplaatsen buiten, bezorgen, afhalen en meer. De klantreviews worden weergegeven bij de naam van het restaurant.

google maps reviews restaurants

Wil je hier meer over weten of wil je weten wat wij voor jou kunnen doen m.b.t. zoekmachine optimalisatie zoals in Google Maps of Google Mijn Bedrijf? Neem dan een s contact met ons op.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h