Google onthult AI plannen voor hun zoekmachine

google bard ai

Google onthult AI plannen voor hun zoekmachine

Vandaag (woensdag 10 mei 2023) was een belangrijke dag voor alle online marketeers, aangezien Google zijn toekomstplannen met betrekking tot kunstmatige intelligentie (AI) onthulde. De aangekondigde plannen beloven grote veranderingen voor de zoekmachine, toegankelijkheid van de chatbot Bard voor iedereen, en nieuwe AI functies voor bestaande diensten zoals Gmail en Maps.

Google heeft nu een duidelijke visie over hoe het AI wil inzetten als een hulpmiddel dat de kennis, creativiteit en productiviteit van gebruikers kan versterken. Als SEO specialist juich ik deze ontwikkeling toe, maar het is essentieel dat we AI op een verantwoorde manier implementeren.

bard ai google

Grote innovaties in de Google zoekmachine

Een van de meest significante wijzigingen zal plaatsvinden in de Google zoekmachine. Binnenkort wordt er boven de reguliere zoekresultaten een groot blok toegevoegd, waarin gebruikersvragen in duidelijke taal worden beantwoord. Dit wordt aangevuld met afbeeldingen en extra informatie.

Hoewel deze informatie van andere websites komt, benadrukt Google dat de zoekfunctie een startpunt moet blijven voor de online ervaring van gebruikers. Dat betekent dat er nog steeds links naar andere pagina’s zullen zijn. Dit is een belangrijk aspect voor online marketeers.

Een spannende nieuwe functie is de gespreksmodus van Google Search. Hiermee kunnen gebruikers dieper ingaan op de onderwerpen die ze onderzoeken. Deze functie kan ook helpen bij het beantwoorden van creatieve vragen en het genereren van posts voor sociale media.

Op dit moment is deze versie van Google Search nog in de testfase en alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Google’s Bard wordt breed beschikbaar

Bard, een van Google’s belangrijkste AI programma’s, wordt nu breed beschikbaar gesteld, niet alleen voor mensen in de Verenigde Staten. Bard is verbeterd en werkt nu met PaLM2, een nieuw taalmodel van Google, dat belooft nog betere resultaten te leveren.

Meer AI-functies voor andere diensten

Andere Google diensten krijgen ook een AI boost. In Gmail kunnen gebruikers de AI vragen om op basis van instructies een e-mail te schrijven. En in Google Images zal AI worden gebruikt om foto’s te bewerken, waardoor gebruikers meer creatieve mogelijkheden krijgen.

Als SEO specialist volg ik deze ontwikkelingen op de voet en ben ik benieuwd hoe ze de manier waarop we SEO strategieën implementeren, zullen veranderen.

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h