Google Web Stories en SEO

SEO specialist gezocht

Google Web Stories en SEO

Google Web Stories is een vrij nieuwe manier om meer bezoekers te trekken naar je website. Maar moet je er ook iets mee doen als website eigenaar? Wij denken van wel. De Web Stories zijn ook een goede toevoeging binnen je SEO strategie.

Je hebt vast en zeker al eens een story gezien. Eén of meerdere foto’s met een stukje tekst: een verhaaltje. Snapchat, Instagram, Facebook en zelfs op LinkedIn zie je ze voorbij komen. Ze vallen veel meer op dan de ‘gewone’ posts, dus de stories zijn een groot succes. Tijd voor Google om Web Stories te lanceren.

Google zou Google niet zijn als ze er niet een eigen twist aan zouden geven. Bij Google hoef je niet bang te zijn dat je story naar verloop van tijd verdwijnt. Ook boosten de Google Stories de vindbaarheid van je website. Genoeg argumenten om er eens serieus tijd in te stoppen vind je niet?

Google Web Stories de nieuwe manier om je website te profileren

Webstories zijn nog het beste te vergelijken met de stories op Instagram. Bij Instagram is het mogelijk om verschillende interacties toe te voegen aan een Story.

De webstories kun je zien als een slideshow die, wanneer je er op klikt, het gehele scherm bedekken met afbeeldingen, tekst en/of video’s. Klik je aan de zijkant, dan ga je door naar het volgende verhaal of terug naar het vorige verhaal. In tegenstelling tot die van Instagram en Facebook, verdwijnen de Web Stories niet. Dat maakt het interessant om er extra tijd in te investeren.

Heb je een goede, informatieve story dan is het niet ondenkbaar dat je ineens bovenin de zoekresultaten belandt. Deze Web Stories zijn namelijk een belangrijke bijdrage aan de SEO van je website! Denk maar aan:

  • Web Stories kunnen je SEO positie verbeteren doordat je meer bezoekers krijgt;
  • Gebruikers kunnen (als het goed is) makkelijker jouw content begrijpen;
  • Doordat stories visueel en interactief zijn, is de impact groter;
  • Webstories plaats je direct op jouw website, zodat je deze eenvoudig op meerdere platformen kan inzetten;

 

Google Web Stories in de zoekresultaten

Web Stories plaats je op je website en zijn zichtbaar in de index.  Hierdoor kunnen ze verschijnen in de zoekresultaten van Google, Google Afbeeldingen maar ook in bijvoorbeeld Google Discover. Eigenlijk overal waar Google je resultaten kan tonen, zullen ze (indien beschikbaar) te vinden zijn.

Voordelen van Web Stories

Uit voorgaande blijkt eigenlijk al dat je webstories goed kunt gebruiken om beter zichtbaar te worden op Google. Bovendien zijn Google Stories volledig ontworpen voor de mobiele gebruikers. Onder meer omdat ze  gebruik maken van AMP (Accelerated Mobile Pages) waardoor ze heel snel kunnen laden op mobiele telefoons.

Geen zorgen dus over responsive design. Bovendien wordt je bereik aanzienlijk vergroot wanneer je bedenkt dat 70% van alle bezoekers dit met zijn of haar mobiel doet.

Web Stories nieuw  in Nederland

In Nederland wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van Google web stories omdat het om een nieuw feature gaat. Dat betekent dat wanneer jij er gebruik van gaat maken, je meteen een dikke voorsprong hebt op de concurrent. Het is namelijk nu al mogelijk een webstory te maken. Google biedt namelijk een plug-in aan voor WordPress waarbij je eenvoudig zelf stories kunt maken.

Web Stories WordPress plug-in van Google

Google heeft het voor WordPress website gebruikers erg gemakkelijk gemaakt om gebruik te maken van Web Stories. Je kunt namelijk de WordPress plug-in downloaden voor een volledige interface. Hiermee kun je  in de WordPress back-end zelf stories maken.

De plug-in heeft geen effect op de laadtijd van je website, dus je kunt deze veilig installeren. Gebruik je geen WordPress website?  Dan is het mogelijk om via AMP stories aan de slag te gaan. Hier zal je wel een webdeveloper voor moeten inschakelen. Kom je er niet uit? Stuur ons dan een mailtje en we regelen het voor je.

Conclusie

Met Web Stories haal je een nieuwe mogelijkheid in huis om je klanten mee te bereiken. Omdat de mogelijkheden nog niet echt bekend zijn in Nederland, heb jij nu natuurlijk een voorsprong op je concurrentie. Wat let je, om de plug-in te downloaden en te kijken of je een mooie webstories kunt maken over jouw product of dienst? We zien graag jouw voorbeelden!

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h