Jouw logo zichtbaar in de zoekresultaten van Google?

traffic-drop-google-analytics

Jouw logo zichtbaar in de zoekresultaten van Google?

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee de gebruiker eenvoudiger kan zien waar informatie vandaan komt door het logo wat op de website wordt gebruikt weer te geven.

Met de weergave van het logo binnen de zoekresultaten komt de website meer centraal te staan en wordt het voor de zoeker duidelijker wat de bron is en op welke pagina hij een antwoord kan vinden op zijn zoekopdracht.

logo-in-zoekresultaten-google

Voor ondernemingen een reden te meer om serieus aandacht te besteden aan de voordelen die Google mijn bedrijf biedt voor de zichtbaarheid van je bedrijf, zoals al eerder genoemd in ons eerdere blog SEO voor bedrijven met meerdere locaties..

Voor mobiel een hele stap voorwaarts en het is daarom zeker interessant ervoor te zorgen dat jouw website met het juiste icoontje getoond wordt in de zoekresultaten.

Hoe stel je het logo in?

In principe is het eenvoudig, vooropgesteld dat je je onderneming al bij Google mijn bedrijf hebt geregistreerd inclusief logo. Ook moet je hetzelfde logo gebruiken op je website. Meer informatie kun je vinden op de help pagina van Google over het onderwerp logo’s maken en favicon instellen. Heb je nog geen logo dan  helpt die pagina je ook, er eentje zelf te maken.

Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h