Structured Data voor auto advertenties

Structured Data voor auto advertenties

Een game changer voor autodealers – Structured Data voor auto advertenties

Sinds ik me bezighoud met SEO, heb ik met een breed scala aan bedrijven samengewerkt, van e-commerce tot reizen. Vandaag wil ik echter een spotlight zetten op de autodealer branche. Google heeft onlangs een nieuwe functie uitgerold waarmee autodealers hun te koop staande inventaris direct in de zoekresultaten kunnen tonen. Hoewel deze functie momenteel alleen beschikbaar is in de VS, is de potentie ervan enorm. Laten we eens dieper ingaan op waarom dit een game changer kan zijn voor jou als autodealer.

Toegankelijk voor alle Dealers

Auto advertenties op Google waren voorheen meestal weggelegd voor grote dealers met enorm aanbod. Maar met de nieuwe Structured Data markup kunnen nu ook kleinere autodealers profiteren. Als je al bekend bent met het maken en bijhouden van datafeeds, blijft die methode uiteraard prima. Echter, voor diegenen die een eenvoudigere setup wensen of net met auto advertenties beginnen, raad ik de nieuwe mark-up methode ten zeerste aan.

Hoe implementeer je het?

Je kunt de Structured Data markup toevoegen aan de pagina’s waar je auto details vermeldt. Hiermee help je niet alleen Google, maar ook je potentiële klanten om direct basisinformatie en beschikbaarheid van de auto’s te zien. Raadpleeg de officiële documentatie of neem contact met mij op voor een diepgaand consult als je hier meer over wilt weten.

Monitoring via Search Console

Het monitoren van je SEO inspanningen is cruciaal. Gelukkig maakt Google dit makkelijker met nieuwe rapporten en tools in Search Console die specifiek gericht zijn op deze Structured Data. Er is nu een ‘Rich result’ rapport dat je laat zien welke markups correct zijn en welke verbeterd kunnen worden. Dit is een uitstekende tool om je inspanningen te optimaliseren.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken
Bron: Google Search Central

Testen van de data

Net als met alles in SEO, is testen cruciaal. Gebruik Google’s Rich Results Test tool om je Structured Data te controleren. Je ziet binnen enkele seconden of je mark-up correct is ingesteld.

webdesign, seo, online marketing, website laten maken
Bron: Google Search Central

Deze nieuwe mogelijkheid van Google biedt autodealers een ongekende kans om hun online zichtbaarheid te vergroten. Het is een spannende tijd om actief te zijn in de autosector, en deze nieuwe functie is er zeker een om in de gaten te houden. Als je geïnteresseerd bent in het implementeren van deze strategie of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Samen tillen we jouw bedrijf naar een hoger niveau.

Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h