Voeg Sociale Media links toe aan Google Business Profiles

social media links toevoegen aan GBP

Bewerk je Sociale Media profielen direct in Google Business Profiles

Goed nieuws voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen optimaliseren: Google Business Profiles heeft onlangs een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je je sociale media profielen direct in de app kunt bewerken. Eerder was deze mogelijkheid beperkt tot een select aantal bedrijven, maar nu lijkt de functie algemeen beschikbaar te zijn.

Wat is er nieuw?

Enkele weken geleden merkte ik op dat er een nieuwe functie beschikbaar is binnen Google Business Profile. Het toevoegen van sociale media profielen aan GBP. Nu lijkt het erop dat deze functie wereldwijd wordt uitgerold.

Na het toevoegen van mijn sociale media links, zag ik dat de sociale icoontjes binnen tien minuten werden bijgewerkt. Dit biedt bedrijven een snelle en efficiënte manier om hun online zichtbaarheid te verbeteren.

social profiles on gbp

Hoe werkt het?

Als je deze nieuwe functie wilt gebruiken, volg dan de onderstaande stappen:

  1. Ga naar je Google Business Profile. Als je niet weet hoe je jouw profiel kunt vinden, zijn er online handleidingen beschikbaar.
  2. Klik op ‘Edit profile’ > ‘Business information’ > ‘Contact’.
  3. Om te bewerken, klik op ‘Social profiles’ > ‘Down arrow’.
  4. In het dropdown-menu dat verschijnt, selecteer je de sociale media link die je wilt toevoegen.
  5. In het veld voor het webadres voeg je de link toe.
  6. Klik op ‘Save’.

Je kunt één link toevoegen per sociale media site. Dus je kunt bijvoorbeeld één Facebook-link en één YouTube-link toevoegen aan je Business Profile.

Waarom is dit belangrijk?

Als SEO specialist geloof ik dat het begrijpen van je markt en doelgroep de basis vormt van een succesvolle online strategie. Deze nieuwe functie van Google maakt het gemakkelijker om je online aanwezigheid snel te optimaliseren en biedt een uitstekende mogelijkheid om je bereik te vergroten en je engagement te verbeteren.

Dus als je op zoek bent naar manieren om je online zichtbaarheid te verbeteren, is het zeker de moeite waard om deze nieuwe functie van Google Business Profiles te bekijken en te implementeren.

 

Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie van Webcare4all
Online marketing Webcare4all
google ads campagne webcare4all 970x250
Hoi, 👋 Kunnen we je ergens mee h